V Žalcu s prodajo kebaba poskrbeli za dobrodelnost


V soboto so v Žalcu pri poslovalnici Riza kebab organizirali dobrodelno izdajo prodaje kebaba. V ta namen so namenili 100 kg mesa za kebab, donacijo pa bodo namenili II. osnovni šoli Žalec.

S tem so se odzvali na prošnjo za donacije s strani II. osnovne šole Žalec, ki potrebuje nov kombi za prevoz svojih učencev. Kombi, s katerim se poslužujejo, je namreč star že 16 let, ob tem ima za sabo že 414.000 prevoženih kilometrov, zadnji tehnični pregled pa je uspešno opravil šele po obsežnem popravilu. Ker gre za učence s posebnimi potrebami, je potreba po novem kombiju še toliko večja.

Izkupiček od sobotne prodaje bodo tako donirali za nakup novega kombija, s tem pa se njihova dobrodelna akcija še ni zaključila. Z dobrodelno noto bodo vztrajali vse do začetka septembra. Na obeh poslovnih enotah, torej v Šempetru in Žalcu, so namreč pred prodajno mesto postavili škatlo, ki je namenjena zbiranju denarja v dobrodelne namene oziroma za nakup novega kombija.

Z dosedanjim potekom dobrodelne akcije so izredno zadovoljni, vendarle pa z njihove strani to ni prva dobrodelna akcija, saj so pred leti zbirali denar za družino v stiski. Takrat so zbrali nekaj manj kot 1.000 evrov, tokrat pa bo številka še precej višja.