Varuha otrokovih dolžnosti Marko Juhant in Simona Levec predavala o vzgajanju samostojnih in odgovornih otrok (video)

06. 12. 2014 16:28

Minuli teden je Ipavčeven kulturnem centru v Šentjurju potekalo zanimivo predavanje, ki je privabilo številne starše, stare starše, učitelje in vzgojitelje. Logopedinja Simona Levc in specialni pedagog Marko Juhant, med drugim tudi avtorja izredno uspešne knjige Varuh otrokovih dolžnosti, sta pred polno dvorano centra podajal praktične nasvete o vzgoji otrok.

Omenjena predavatelja smo podrobneje že predstavili v številnih prispevkih na spletnih portalih Kozjansko.info in Celje.info, za tiste, ki ju (še) ne poznate, pa nekaj osnovnih dejstev o njiju. Marka Juhanta večina (vzgojitelji, pedagogi, psihologi, starši in stari starši) pozna kot soavtorja priročnika za starše “Varuh otrokovih dolžnosti”. Odziv na knjigo, katerih vire sta s soavtorico, logopedinjo Simono Levc črpala iz njunih poklicnih izkušenj in spoznanj, se kaže v pozitivnih odzivih bralcev, staršev, katerim vzgoja otrok je predstavljala pravo znanost, ki je sami ne uspejo obvladati.

Na četrtkovem predavanju, ki ga je organizirala Ljudska univerza Šentjur ob podpori Občine Šentjur, sta logopedinja Simona Levc in specialni pedagog Marko Juhan, kot že ničkolikokrat poprej na preprost način, črpajoča iz dolgoletnih praktičnih izkušenj, obiskovalcem predstavila prijeme pravilne vzgoje. Otroci namreč morajo postati samostojni, uspešni, zdravi in srečni ljudje. Med drugim sta obiskovalcem predstavila kje postaviti meje, kdaj popustiti in kdaj ostati neizprosen.

Varuha otrokovih dolžnosti sta med drugim predstavila glavne smernice knjige, ki ne poveličuje otrokovih pravic, temveč poudarja pomen navajanja na dolžnosti in samostojnost. Tovrstna predavanja so že nekaj časa po vsej Sloveniji močno obiskana, saj se starši vse bolj zavedajo pravilne vzgoje in prijemov, ki bodo otrokom pomagali v življenju. Vsi starši namreč želijo otroku dati dobro popotnico za življenje, a se dostikrat pri vzgoji znajdejo v pasti pretirane popustljivosti in ne vedo kako iz začaranega kroga. Želijo vzgojiti odgovorne samostojne in zadovoljne otroke, pa ne najdejo pravilnega pristopa in načina.

Predavanje, ki smo ga v celoti posneli, bo zagotovo dalo odgovore na številna vprašanja, ki si jih kot starši zastavljate ob poskusih pravilne vzgoje. Med drugim tudi odgovore, kako privzgajati delovne navade, katere so odgovornosti in dolžnosti otrok od malčka dalje, kako privzgajati vrednote, čigava odgovornost je domača naloga, idr.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov. V prvem smo pripravili inserte s predavanja, v drugem pa lahko prisluhnete celotnemu, zelo poučnemu predavanju o vzgoji otrok.

Celotno predavanje:

v/t/f: eH

polsi-darila1

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,862 seconds.