Veleposlanik Zvezne republike Nemčije na obisku v Celju


veleposlanik-nemcijeVčeraj je na obisk v Mestno občino Celje prišel veleposlanik Zvezne republike Nemčije Nj. Eksc. Klaus Riedel.

Veleposlanik Zvezne republike Nemčije Nj. Eksc. Klaus Riedel in župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sta govorila o zgodovini Celja, o izkušnjah in opažanjih migracije delovne sile v obeh državah ter o projektih, ki jih je Celje v preteklosti implementiralo s pomočjo evropskih sredstev, še posebej o protipoplavnih ukrepih ter o okoljskih investicijah.

Nemškega veleposlanika je še zlasti zanimala energetska sanacija javnih objektov, ukrepi za zmanjšanje ogljičnega odtisa ter načrti uvedbe javnega potniškega prometa v mestu.

Župan in veleposlanik sta se nato skupaj udeležila koncerta Pozdrav pomladi Gimnazije Celje – Center, ki je bil v Narodnem domu. Veleposlanik je bil tudi častni pokrovitelj koncerta.

Gospod Klaus Riedel je veleposlanik Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji od julija 2016. Njegova poklicna pot ga je že večkrat vodila v to regijo in tudi v Slovenijo, kjer je v obdobju od leta 1995 do leta 1999 opravljal funkcijo stalnega namestnika veleposlanika.

veleposlanik-zupan

boksarsko-polsi-klik