Vodenje ZKŠT Žalec prevzema Boštjan Štrajhar


Vodenje Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec (ZKŠT Žalec) s 1. avgustom prevzema Boštjan Štrajhar.

Na funkcijo direktorja zavoda ga je na zadnji seji potrdil občinski svet Občine Žalec. Dobil je petletni mandat.

Za mesto direktorja ZKŠT Žalec se je sicer potegovalo pet kandidatov, od katerih so štirje izpolnjevali razpisne pogoje. Ti kandidati so bili nato povabljeni še na razgovor z občinsko komisijo, katero pa je naposled najbolj prepričal nekdanji ravnatelj Waldorfske šole Savinja, Boštjan Štrajhar. Občinski svetniki so mu na podlagi izbora komisije na zadnji seji podelili petletni mandat.

Novi direktor Boštjan Štrajhar je ob imenovanju dejal, da je poslanstvo javnega zavoda ZKŠT udejanjanje javnega interesa na področju kulture, športa in turizma. Skladno s strategijo razvoja in vsebinskimi programi pa je prioriteta zavoda zadovoljstvo uporabnikov.

“S strokovnimi vodji bom najprej pregledal realizirane programe ter kaj je treba v tem letu še izpeljati, nato pa se bom odločil o nadalnjih korakih. Zavod ima odlične programe, edina stalnica v vseh poslovnih procesih pa je sprememba, saj brez te ni razvoja. Tako kot mi je pomembna odgovornost in samoiniciativnost zaposlenih, mi je pomembno tudi njihovo zadovoljstvo,” pa nam je o prvih korakih, ki jih kot direktor namerava narediti, še povedal Štrajhar.

ZKŠT Žalec je zadnje desetletje vodil Matjaž Juteršek, ki pa se za še tretji mandat na čelu tega zavoda ni potegoval.