Vojniški gasilci z rekordnim številom intervencij in novim poveljnikom


Prejšnjo soboto so se člani Prostovoljnega gasilskega društva Vojnik zbrali na 143. občnem zboru.

Na mesto predsednika društva je bil znova izvoljen Roman Kugler, na mesto poveljnika društva pa so izvolili Jerneja Vrbiča, ki je nadomestil dosedanjega poveljnika Mihaela Bratovčaka.
V letu 2022 so posredovali na 37 intervencijah, kar je absolutni rekord v zgodovini  društva, kot je zapisal novi poveljnik pa srčno upajo da se ta trend nebo nadaljeval. Poleg dveh velikih požarov na Frankolovem (požar gospodarskega poslopja in v nadaljevanju gozda ter požara hiše) ter požara sušilnice v Vojniku, smo imeli tri primere, v katerih so ugasnila življenja.
V povprečju je na intervencijah sodelovalo 17 operativnih gasilcev, pri že omenjenih treh požarih večjega obsega pa je sodelovalo cca. 95 operativnih gasilcev iz gasilske zveze Vojnik – Dobrna, na Frankolovem še dodatno člani GZ Zreče – Vitanje ter pri požaru sušilnice še PGD Škofja vas iz GZ Celje.
Poleg intervencij so v lanskem letu izpeljali Florjanovo mašo, tekmovanje za pokal Gasilske zveze Slovenije za starejše gasilke in gasilce, veselico ter tekmovanje – kar so priredili po dolgih letih premora ter na koncu vaja GZ Vojnik – Dobrna v podjetju MIK.
Večjih investicij v lanskem letu niso imeli, vsekakor pa je pomembna menjava zaščitne opreme za operativne gasilce, ki je bila nujna.
Ob koncu so podelili priznanja in zahvale vsem zaslužnim za njihovo nesebično pomoč skozi vsa leta v društvu ter podelili napredovanja in značke za dolgoletno delo na operativnem področju. Na koncu so se po dolgem času zbrali v prostorih gasilskega društva, kjer so ob dobri jedači in pijači pokramljali v prijetnem vzdušju

B.R., vir slik: Matjaž Jambriško in PGD Vojnik