Začenja se sanacija zemljine na igrišču vrtčevske enote Center

21. 01. 2022 08:00

Ministrstvo za okolje in prostor v dogovoru z Mestno občino Celje letos nadaljuje s sanacijo onesnažene zemljine na območju igrišč celjskih javnih vrtcev. Tokrat se začenja sanacija igrišča pri enoti Center Vrtca Tončke Čečeve.

Izvajalec gradbenih del bo s sanacijo igrišča pri enoti Center Vrtca Tončke Čečeve začel v ponedeljek, dela pa naj bi zaključil do konca aprila 2022. Otroci bodo do takrat uporabljali ograjeno igrišče za Glavnim trgom, ki je bil urejen ravno s tem namenom.

“Izvajalec gradbenih del bo najprej začel z izdelavo revizijske odprtine v zidno konstrukcijo, ki bo omogočala prehod med igriščem ter površino pred vrtcem. Parkirišče pred vrtcem bo ograjeno z zaščitno mrežo in s tem ločeno od ceste. Prometna signalizacija bo voznike opozarjala na nevarnost ob cesti. Izkopi zemljine bodo ob ugodnih vremenskih razmerah potekali največ teden dni. Izkopano zemljino bodo odlagali v ustrezen pokrit komunalni zabojnik in jo odvažali enkrat na dan. Ko bodo zemljino izkopali, bodo nasuli kamniti agregat, kar bo trajalo tri do štiri dni, nato pa bodo z deli nadaljevali v notranjosti vrtčevske zgradbe, kjer bodo opravili manjša gradbena in obrtniška dela. V zaključni fazi projekta bodo na igrišče pripeljali novo, ustrezno zemljino in nanjo položili travni tepih,” so pojasnili na Mestni občini Celje.

Letos ministrstvo načrtuje še sanacijo igrišč enote Gaberje Vrtca Tončke Čečeve, enote Sonce Vrtca Anice Černejeve in enote Čira Čara Vrtca Zarja.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,844 seconds.