Zaključuje se ogrevalna sezona, krajša od lanske

13. 05. 2017 09:08

S ponedeljkom se bo v Celju zaključila ogrevalna sezona na sistemu daljinskega ogrevanja, ki ga upravlja Energetika Celja. Ogrevanje sanitarne tople vode bo potekalo normalno naprej.

Letošnja ogrevalna sezona je trajala povprečno dolgo oz. je celo krajša od lanske, ki je trajala ob 1. 10. 2015 do 20. 5. 2016. V celoti je bila nekoliko bolj mila, z izjemo januarja, ki je bil nadpovprečno hladen. 

Na vrsti so obnove

Celjsko javno podjetje bo toplejše mesece izkoristilo za obnove toplovodov. Tako se že začeli s sanacijskimi deli, ki se bodo letos izvajali na toplovodih na Otoku (za trgovino Mercator ob Ljubljanski cesti do blokov in na toplotni postaji Vojkova 2) in na Lavi (od kotlarne do osnovne šole in vrtca) ter na vročevodu na Lavi in Hudinji (Travniški potok).

Ocenjena vrednost omenjenih del je približno 250.000 €, skupno pa je letos namenjeno za vse investicije na daljinskem ogrevanju 400.000 €.

Na Otoku so se gradbena dela na novi trasi toplovodnega priključka za objekt že pričela (glej fotografije spodaj in v priponki).

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,720 seconds.