Zbrali 25.360 evrov za pomoč otrokom, družinam in starejšim v stiski

19. 12. 2017 07:00

humanitarna-akcijaŽe od meseca avgusta letos je v Celju potekala akcija zbiranja donatorskih sredstev, ki jo Zavod Celeia Celje in družba RTA agencija izvajata že četrto leto. Letos je akcija potekala v sodelovanju s Škofijsko Karitas Celje. V preteklih treh letih smo zbrali 43.024 evrov in obdarili 1051 otrok.

Akcija, katere izkupiček je v celoti namenjen pomoči otrokom, družinam in starejšim v stiski, je svoj vrhunec dosegla v soboto, 2. decembra na Kulturno-poslovnem dogodku v Celjskem domu kjer je bil tudi predstavljen končni znesek zbranih sredstev, ki letos znaša kar 25.360,00 EUR.

V letošnji akciji je sodelovalo več kot 80 donatorjev celjskega zasebnega in javnega gospodarstva ter posameznikov, ki so na dogodku v dobrodelni licitaciji zbrali še dodatnih 1.600 EUR, ki so jih namenili Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske, ki si prizadeva za nakup novega, invalidom prilagojenega kombija. Licitirali so kimono zlate olimpijke Tine Trestenjak, ki ga je športnica podarila omenjenemu društvu. Kimono je, v imenu družbe Eurotas Hoteli d.o.o., najvišje zlicitiral direktor družbe, Zoran Podkoritnik.

V ponedeljek, 11. decembra 2017 sta Katarina Karlovšek (direktorica družbe RTA agencija) in Tadeja Falnoga, Mestni marketing Zavoda Celeia Celje obiskali sedež Škofijske Karitas Celje in predstavnikom izročili mestne darilne bone »Dobimo se v mestu« v vrednosti 25.360 EUR. Predstavniki Škofijske Karitas Celje bodo darilne bone za nakupovanje v trgovskih lokalih v centru Celja še v tem mesecu razdelili tistim posameznikom in družinam, ki takšno pomoč najbolj potrebujejo in sicer vsakemu posamezniku bon v vrednosti 40 evrov.

Katarina Karlovšek, RTA agencija, je ob tej priložnosti povedala:

“Višina zbranih sredstev je presenetila vsa naša pričakovanja in res smo veseli, da bomo z darilnimi boni za nakupovanje v mestu obdarili kar 634 posameznikov. V naboru trgovskih lokalov so poleg trgovin tudi muzeji, frizerji, gledališče, lekarne, ponudniki foto storitev ter kavarne, kar je res odlično, saj bodo obdarjenci lahko izbrali točno to, kar si želijo. Iskreno bi se želela zahvaliti več kot 80 podjetjem in posameznikom, ki so donirali, ter seveda Škofijski Karitas Celje, ki že skrbno izroča darilne bone tistim otrokom, družinam in starejšim, katerim jim bo to darilo zares polepšalo praznike.

Seveda pa kljub temu, da smo ravnokar zaključili letošnjo akcijo, smo z mislimi že pri humanitarni akciji v naslednjem letu, ki bo svoj vrhunec dosegla 1. decembra 2018, s kulturno-poslovno prireditvijo za uspešne ljudi iz najrazličnejših področij družbenega življenja v Celju, še prej pa nas čaka prijetno opravilo, in sicer obisk in zahvala vsem našim donatorjem, katere bomo pospremili še z dobrimi željami za leto, ki prihaja. Humanitarna akcija medijsko ni bila izpostavljena. Vsak izmed nas pomaga zato, da bi ljudem v stiski polepšal praznične dni.”

Mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje je dejala:

“Zelo sem vesela in zadovoljna, da nam je tudi letos uspelo zbrati sredstva namenjena pomoči otrokom, družinam in starejšim v stiski. Višina sredstev, ki smo jih zbrali v letošnjem letu, je presenetila vse, ki sodelujemo v projektu. Ob tej priložnosti bi se želela zahvaliti vsem, ki so s prispevanimi sredstvi omogočili uspeh akcije. Zavod Celeia Celje v projektu sodeluje od samega začetka. Naklonjeni smo humanitarni noti projekta s katerim pomagamo pomoči potrebnim someščanom in someščankam.”

Matej Pirnat, generalni tajnik Škofijske Karitas Celje je med drugim dejal:

“Hvaležni smo za izkazano zaupanje in skoraj ganjeni nad zneskom, ki se je zbral. V imenu vseh, ki v teh dneh prejemajo vrednostne bone, se iskreno zahvaljujemo obema organizatorjema in vsem darovalcem za trud in nesebično pomoč. V hvaležnih in ganjenih očeh naših pomoči potrebnih someščank in someščanom bomo v teh dneh prižgali nove lučke, lučke upanja in vedrine, da kljub stiski in tegobam vsakdana še vedno živimo med dobrimi, plemenitimi in radodarnimi ljudmi.”

velenje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,757 seconds.