Zdravje na konju – festival konjeništva v Konjeniškem centru Celje (foto, video)

29. 08. 2016 21:28

DSCN0061 (Kopiraj)Konjeniški center Celje je minuli konec tedna gostil dvodnevni dogodek Zdravje na konju 2016. V okviru festivala konjeništva so organizatorji pripravili in izvedli bogat ter pester dvodnevni program, ki je vključeval raznovrstne aktivnosti za obiskovalce vseh starosti; spremljali smo lahko tudi aktivnosti v okviru projekta 300 otrok na konja pod okriljem Konjeniške zveze Slovenije

Program se je v žarišču konjeniškega športa Slovenije začel v soboto, 27. avgusta ob 10. uri zjutraj, ko so lahko prvi obiskovalci sedli na konje in se preizkusili v ježi. Prav tako s polno paro so se na pot kar 4 ure dnevno podajale kočije z navdušenimi obiskovalci, posebej veselih obrazov pa so bili najmlajši. Sobotni program se je nadaljeval z nastopom priljubljenega Ribiča Pepeta, ki je s svojo energijo in dobrovoljnostjo dodobra razgrel celotno občinstvo in še posebej navdušil najmlajše.

DSCN0068 (Kopiraj)

DSCN0055 (Kopiraj)V popoldanske ure smo vstopili z ameriškimi miniaturnimi konji, ki so jih lahko otroci negovali pod skrbnim vodstvom deklet iz domače šole jahanja. Sledil je prikaz priprave in nege konj, s katerimi so dekleta kasneje predstavila še preskakovanje ovir in šolo jahanja, ki deluje skozi celotno leto.

Domača šola jahanja se lahko pohvali z mnogimi uspešnimi tekmovalkami, tudi zelo mladimi, prav v tej konjeniški športni disciplini. Sobotno dogajanje pa je zaključila Katja Plaskan s konjeniško obarvano športno delavnico, s posebej za jahače pripravljeno vadbo za moč.

»Veseli nas, da smo uspeli z zastavljenim programom v Konjeniški center Celje privabiti takšno število konjeniških navdušencev, predvsem mladih. Te dni so bila vrata vsem obiskovalcem še posebej široko odprta in verjamem, da so se uspeli naužiti konjeniških radosti in pa vseh ostalih aktivnosti, ki smo jih pripravili. Vsem sodelujočim pri prireditvi gre seveda velika zahvala, obiskovalcem pa povabilo, da se še velikokrat vrnejo v našo družbo«, je o prireditvi povedal Hugo Bosio, zastopnik Športnega društva Konjeniški center Celje, ki je prireditev organiziralo.

DSCN0010 (Kopiraj)

DSCN0017 (Kopiraj)Nedeljski program je poleg ponovne brezplačne ježe za obiskovalce in brezplačnih voženj s kočijami ponudil še predstavitve drugih panog konjeniškega športa. Konjeniški center je tako gostil priznane jahače western sloga, med katerimi je izstopal Gal Grahelj, ki se lahko pohvali tudi z mednarodnimi uspehi. Tako prikaz western jahanja, kot tudi prikaz dresurnega jahanja, ki je sledil, sta bila podprta s strokovnim komentarjem, ki je disciplini bolje približal obiskovalcem.

Program so izvrstno popestrili tudi mladi akrobati Freestyle kluba Celje, ki so na svoja orodja sprejeli tudi obiskovalce, ki so se opogumili in se preizkusili v vlogi akrobatov na trampolinu. Zopet je potekalo tudi druženje z ameriškimi miniaturnimi konji in pa celodnevne otroške ustvarjalne delavnice, obiskovalci pa so si imeli možnost ogledati in spoznati proces in veščino podkovanja konjev. Čudovito nedeljo v Konjeniškem centru Celje so zaključili vedno imenitni pevci zasedbe Oktet9, ki so dogodek s pesmijo tudi pripeljali do konca.

Nedeljsko dogajanje smo v objektiv ujeli tudi mi ter posneli bogato fotogalerijo in video posnetek. Vljudno vabljeni k ogledu!

[simpleviewer width=100% height=700 id=1022]

sentrupert-polsi-klik

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,838 seconds.