Znani kandidati za letošnje prejemnike priznanj Mestne občine Celje

13. 02. 2019 18:15

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade Mestnega sveta Mestnega občine Celje (KVIAZ) je na včerajšnji seji obravnavala 25 predlogov za prejemnike priznanj Mestne občine Celje.

Mestnemu svetu bo komisija predlagala podelitev dvanajstih priznanj – dveh nazivov častnega meščana, dveh zlatih grbov, treh srebrnih in treh bronastih grbov ter dveh kristalnih grbov.

Predlagani prejemniki najvišjih priznanj Mestne občine Celje:

 • msgr. dr. Stanislav Lipovšek – častni meščan Celja (za duhovniško poslanstvo, prizadevanja za sožitje, ekumenizem in odprtost med različno mislečimi, karitativno, humanitarno, kulturno-izobraževalno in prostovoljno delo)
 • Ivan Grobelnik – Ivo – častni meščan Celja (za aktivnosti in pogum v narodno osvobodilnem gibanju ter osvoboditev političnih zapornikov iz Starega piskra),
 • Glasbena šola Celje – zlati celjski grb (za izjemen prispevek h glasbenemu in kulturnemu življenju na Celjskem, odličnost in inovativnost v pedagoškem delu)
 • Izidor Krivec – zlati celjski grb (za dolgoletno uspešno poslovno pot in pomemben prispevek k celjskemu gospodarstvu)
 • Gimnazija Celje – Center – srebrni celjski grb (za strokovno delo na področju vzgoje in izobraževanja ter kulturno in humanitarno udejstvovanje)
 • Edvard Kužner – srebrni celjski grb (za pomemben prispevek k razvoju gostinstva na Celjskem in pedagoško delo)
 • dr. Zoran Pevec – srebrni celjski grb (za vrhunski ustvarjalski opus na področju književnosti)
 • Drsalni klub Celje – bronasti celjski grb (za razvoj tekmovalnega in rekreativnega umetnostnega drsanja na Celjskem ter promocijo športa in aktivnega načina življenja)
 • Milan Alašević – bronasti celjski grb (za izjemen ustvarjalni opus ter dosežke v karikaturi, ilustraciji in sliki doma in po svetu)
 • Društvo tabornikov Rod II. grupe odredov Celje – bronasti celjski grb (za uspešno petdesetletno delovanje na področju vzgoje, izobraževanja in aktivnega prostega časa mladih)
 • Iza Pavlina in Bernie Bezenšek – kristalni celjski grb (za izjemne študijske uspehe)

Janko Požežnik, predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade je po seji komisije povedal: »Letos je prispelo nadpovprečno veliko število vlog za najvišja priznanja Mestne občine Celje. Vsi predlogi so bili zelo dobri in utemeljeni, zato smo imeli precej težko delo in zato smo se tudi odločili, da letos podelimo več najvišjih priznanj kot običajno. Delo komisije je zahtevno, vendar tudi zelo zanimivo in poučno, saj nam številne vloge vsako leto še enkrat predočijo, v kako bogati skupnosti živimo in kako izjemni posamezniki in institucije nas obkrožajo.«

Mestni svet Mestne občine Celje bo o predlogih odločal na 4. redni seji, ki bo 5. marca. Najvišja priznanja Mestne občine Celje bo župan, kot vsako leto podelil na slovesnosti ob prazniku občine, 11. aprila.

foto: Gregor Katič

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,523 seconds.