Znani so zmagovalci letošnjega ocenjevanja Pustne urejenosti trgovskih in gostinskih lokalov v središču Celja


ulicni_celje_naslovnaPustna komisija, ki so jo sestavljali člani Turističnega in kulturnega društva Celje, je na pustno soboto izvedla ocenjevanje pustne okrašenosti celjskih trgovskih in gostinskih lokalov. Ocenjevala je 32 gostinskih in 53 trgovskih lokalov. 

Po mnenju pustne komisije je bil letošnji sobotni pustni utrip v celjskem mestnem jedru precej pester. K temu naj  bi zagotovo opazno pripomogla najavljena povorka po mestnih ulicah; zato so se, posledično, tudi celjski gostinci pripravili na razne oblike pustovanj in pestro ponudbo.

Popularni celjski pubi in pivnice (Špital, Tamkoučiri, Metropol, Branibor), ki so se pripravljali na večerne dogodke, so že v dopoldanskem času privabljali zadovoljstvo na obraze svojih strank z dodatnimi ponudbami (flancati, krofi, bonboni…). Tako so bili na Pusta pripravljeni v Starem piskru, Exspressu, medtem ko so nekateri drugi poskrbeli vsaj za maskiran videz zaposlenih (Oaza, Kavarna Miško knjižko, Rolca, Beli vol, Mali plac…).

Če so bili gostinski lokali na pusta pripravljeni, pa je bila podoba trgovskih lokalov večinoma precej vsakdanja. Trgovci so sicer večinoma poskrbeli za pustno okrasitev svojih izložb, medtem ko so lahko, takšno je mnenje Pustne komisije, maskirano trgovsko osebje prešteli na prste ene roke. Izjeme, ki so jih člani komisije opazili in temu ustrezno tudi nagradili, so bili cvetličarna Tulpa (Prešernova ulica) in Mamba (na tržnici) ter prodajalna Ciciban (Prešernova ulica).

Gostinski lokali:

1. mesto Expresso (Dodatna ponudba in celostna podoba lokala);

2. mesto Špital (Tematska maska Reggie in Bob Marly večer);

3. mesto Metropol (Tematska maska – Policijska postaja).

Zanimive tematske maske so imeli še: Tamkoučiri – večerna zabava s superjunaki, Stari pisker – Saloon s kavboji, Oaza – hudički

Trgovski lokali:

1. mesto Cvetličarna Mamba (Maska Solatni deček – ročno izdelan kostum iz naravnih materialov);

2. mesto Ciciban (Klovni – Celovito okrašena trgovina, izložba in tematska maska zaposlenih);

3. mesto Cvetličarna Tulpa (Miška – tematsko okrašena izložba in maska zaposlenih).

V pustnem vzdušju so bili še v trgovini Pikapoloni (zaposleni so imeli maske in vsem kupcem z maskami so podelili simbolne nagrade)

* fotografija je simbolna