Župan Šrot sprejel predstavnike verskih skupnosti na Celjskem


Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes sprejel predstavnike verskih skupnosti na Celjskem. Srečanje je tradicionalno in vedno poteka v sproščenem, prijateljskem vzdušju.

Zadovoljstvo nad dobrim in zglednim sobivanjem verskih skupnosti v Celju sta poleg župana izrazila tudi upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek in imam: Nazif ef. Topuz.

Župan je v svojem uvodnem nagovoru poudaril, da so verske skupnosti s svojim odprtim in spoštljivim odnosom zgled vernikom in vsem ostalim, ki živijo v Mestni občini Celje in v njeni okolici. Zahvalil se je za duhovno oskrbo, karitativno pomoč ljudem in odgovorno ravnanje s sakralno dediščino.

Mestna občina Celje je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje obnove stavb in obnove kulturne ter sakralne dediščine v letu 2018 sofinancirala obnovo naslednjih objektov sakralne dediščine:

  • Cerkev Sv. Martina (Župnija Šmartno v Rožni dolini): 18.510,29 evrov
  • Cerkev Sv. Martina (Župnija Teharje): 35.793,00 evrov
  • Kapucinski samostan: 16.836,01 evrov
Priprave na gradnjo pravoslavne cerkve

Mestna občina Celje je pravoslavni skupnosti predala geodetski posnetek, ki so ga sicer za lastne potrebe izdelali na širšem območju. Pred kratkim jim je MOC kot lastnica zemljišča izdala tudi soglasje, da lahko opravijo sondažne vrtine/izkope, na osnovi katerih bodo preučevali geološke razmere za namen temeljenja objekta ter opravili laboratorijsko vzorčenje kakovosti zemljine.

vir: MOC