100 let nogometa v Celju (foto, video)


Pred Mestno občino Celje so odprli panojsko razstavo o zgodovini nogometa na Celjskem. Ta obeležuje 100 let nogometa v Celju. Na Skalni kleti je sledila otvoritev novega večnamenskega športnega objekta.

Otvoritev panojske razstave ob obletnici 100 let nogometa v Celju

100_let_nogometa_v_celju_00
Panojska razstava ob obletnici 100 let nogometa v Celju. Foto: DejC

Razstava je nastala na pobudo Nogometnega kluba Celje. Pripravila sta jo Muzej novejše zgodovine Celje in Zgodovinski arhiv Celje. Za ogrevanje je poskrbela Godba Slovenskih železnic z nekaj koračnicami. Pridružile so se jim Radeške mažorete in s svojim energičnim nastopom razgrele obiskovalce.

Avtorja razstave sta dr. Borut Batagelj, direktor Zgodovinskega arhiva Celje in Sebastjan Weber, višji kustos v Muzeju novejše zgodovine Celje. Na panojih lahko vidimo predvsem slikovno gradivo, podkrepljeno z besedili. Razstavo si lahko ogledate pred Mestno občino Celje na Trgu celjskih knezov.

Župan Mestne občine Celje, Bojan Šrot, se je zahvalil obema avtorjema razstave in jo uradno odprl.

Otvoritev novega večnamenskega športnega objekta na Skalni kleti

Na Skalni kleti so namenu predali nov večnamenski športni objekt. Ta zajema garderobe za igralce, fitnes, prostor za fizioterapijo, pisarne s pomožnimi prostori, prostore za sodnike in delegate, tribune za obiskovalce ter tehnološke prostore. Pogodbena vrednost je znašala €794.079, izvedba zunanje ureditve pa €82.558.

Na otvoritev so prišli številni gostje iz celjskega in slovenskega nogometa in politike. Govor so poleg župana imeli direktor ZPO Celje, izvajalca del, Ivan Pfeifer, predsednik NK Celje, Miloš Rovšnik, kateremu je Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, izročil priznanje ob častitljivi obletnici kluba.

Ob tem nas je župan, Bojan Šrot, pozval, naj hodimo na tekme, ker s tem pripomoremo k delovanju kluba.

Kljub muhastemu vremenu je prireditev pod streho in verjamemo, da se bo nogomet v Celju razvijal še vsaj naslednjih 100 let.

Nastop Godbe Slovenskih železnic z Radeškimi mažoretami:

Govor župana, Bojana Šrota:

Izjava dr. Borut Batagelj, soavtorja razstave:

Govor Miloša Rovšnika, predsednika NK Celje:

Fotogalerija:

D. C., R. Č.