14. triatlon za pokal Celja: ŠRK Celje ekipni državni prvak


triatlon_celje_1V nedeljo, 9. 8. 2015, so Letno kopališče Celje preplavili triatlonci. Na 14. Triatlonu za pokal mesta Celje, ki šteje tudi za Ekipno državno prvenstvo Republike Slovenije v triatlonu, se je pomerilo 25 ekip iz vse Slovenije.

Včerajšnja nedelja je bila dan za triatlon, saj so Letno kopališče Celje preplavili najbolje pripravljeni slovenski triatlonci. Na 14. Triatlonu za pokal mesta Celje, ki šteje tudi za Ekipno državno prvenstvo Republike Slovenije v triatlonu, se je pomerilo 25 ekip iz vse Slovenije. Triatlonsko obarvano nedeljo so poleg vročega sonca zaznamovali tudi dobri rezultati in visoka udeležba, ki kaže, da je triatlon šport, ki je vse bolj priljubljen.

Start ekipnega državnega prvenstva v štafetnem triatlonu je bil ob 9. uri. Vsak od tekmovalcev v posamezni ekipi je moral opraviti solo tekmovanje v super sprintu, kar pomeni, da je vsak član ekipe preplaval 300 m, potem kolesaril 10 km in nato še pretekel 2,5 km. Časi vseh treh članov posamezne ekipe so se sešteli, naslov državnih prvakov je pripadel ekipi z najboljšim skupnim časom. Med člani so si ta naslov prisvojili domačini – Nikolaus Wihlidal, Domen Dornik in Sandi Ivančič iz Športno-rekreativnega kluba Celje s skupnim časom 1:15:03. Drugo mesto je osvojila ekipa iz Triatlonskega kluba Telemach Ljubljana (1:15:22), tretje pa ekipa iz Športnega društva Posavje (1:17:23).

triatlon_celje_2

Med članicami so se na najvišjo stopničko povzpele Lana Nemanič, Kristina Uršič in Jana Kotadej iz Triatlonskega kluba Telemach Ljubljana, ki so dosegle skupni čas 1:27:28.

Da ima slovenski triatlon tudi perspektiven podmladek, so dokazali mladinci in mladinke. Žan Škrjanc, Žiga Berlec in Matija Kovačič Vanko iz Triatlonskega kluba Trisport so si priborili prvo mesto (1:19:54) med mladinci, pri mladinkah pa so naslov državnih prvakinj slavile Gaja Perko, Tinkara Capuder in Tjaša Vrtačič prav tako iz Triatlonskega kluba Trisport (1:26:50).

Na celjskem bazenu so se v različnih triatlonskih disciplinah lahko preizkusili tudi rekreativci (triatlon za vsakogar in štafetni triatlon za vsakogar, sprint triatlon in štafetni sprint triatlon), svoje triatlonske spretnosti in sposobnosti pa so pokazali tudi najmlajši, ki so tekmovali v cici akvatlonu ter akvatlonu.

triatlon_celje_3

Na podelitvi je nagrade in pokale najboljšim podelil Mojmir Ocvirk, predsednik Triatlonske zveze Slovenije. Organizator, Triatlon klub Celje, je z izvedbo tekmovanja in visoko udeležbo vnovič potrdil, da je slovenski triatlon v izrednem porastu in da gre za šport, ki se ga lahko poleg profesionalcev udeleži skorajda vsakdo. Le voljo in pogum je potrebno poiskati.

Rezultati 14. triatlona za pokal Celja (klik!).

Vri in foto: fatburn.si