2. Tek celjskih knezov postregel z novima zmagovalcema in rekordom proge (foto in video)


Minulo soboto je pod okriljem AD Kladivar Celje potekal že 2. Tek celjskih knezov, katerega rdeča nit je povezovanje dveh zgodovinskih lokacij, ki že stoletja zaznamujeta Celje, Knežji dvor in Stari grad Celje. Teka se je udeležilo okoli 200 tekmovalcev, ki so s prihodom na cilj priklicali sonce.

Ljubitelji rekreativnega teka so se torej že drugič spoprijeli z edinstveno in atraktivno traso, ki jih je vodila ob Savinjskem nabrežju mimo Vodnega stolpa, skozi mestno jedro in do cilja na Stari grad Celje. Start štiri kilometre dolge proge, katere višinska razlika znaša 160 metrov, je bil na Trgu celjskih knezov. Seveda je šlo za zahtevno progo, katere vrhunec je nedvomno vzpon na Stari grad, tako da vse pohvale vsem, ki so pritekli do cilja.

Skupni zmagovalec 2. Teka celjskih knezov je postal član AD Kladivar Mitja Krevs, ki je s časom 13:46 za sedem sekund izboljšal čas lanskoletnega zmagovalca in s tem postavil nov rekord proge. Drugo mesto si je pritekel Lucijan Zalokar, tretji pa je na cilj pritekel Urh Poteko, oba tekača sta člana AD Kladivar Celje.

Zmagovalca sta bila deležna sprejema pri "celjski gospodi"

Med dekleti je s progo najhitreje opravila lanskoletna drugouvrščena rekreativna tekačica Polona Kopač, ki je progo pretekla v dobrih 18 minutah (18:04). Druga med dekleti je ciljno črto pretekla Urška Pušnik, tretja pa je bila nekdanja vrhunska tekačica Jolanda Batagelj.

Po končani preizkušnji so se tekači okrepčali z golažem ter si ogledali srednjeveško predstavo. Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, kjer lahko prisluhnete izjavam predsednika organizacijskega odbora AD Kladivar Celje Stanetu Rozmanu, pred kamero pa smo povabili tudi najhitrejšega tekača in tekačico 2. Teka celjskih knezov. Ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=359]

Ljubitelje teka pa prihajajočo soboto vabimo v Šmarje pri Jelšah na 2. šmarski tek po valovitih okoliških gričih. Več o teku in pol cenejših štartninah, ki si jih lahko zagotovite, pa preberite na Kozjansko.info (klik!)

v/t/f: eH