21. mali maraton državnosti v Celju spet čudovit


V petek, 22. junija  smo v Celju ponovno tekli – kot vsak dan, le da z več smeha. Več je ljudi, bolj je zabavno.

Ob 16.00 uri je Spidi pomagal malim tekačem pri premagovanju prvih tekaških korakov. Tudi letos mu je to odlično uspelo. Malčki in malčice so odločno premagovali malo progo, kasneje pa je šlo dobro od nog tudi njihovim večjim kolegom, med katerimi so nekateri že državni prvaki.

Na otroških startih se je zvrstilo 150 otrok, prav toliko pa je bilo tekačev in tekačic, ki so se ob 18.00 uri zapodili na razgibano progo proti Šmartinskemu jezeru. Tekači na četrt maratona so tekli 1 krog, polmaratonci  pa so si progo ogledali 2-krat. Tako so imeli več priložnosti za opazovanje narave in si gotovo zapomnili več podrobnosti s proge.

Na 10,549 km dolgi progi si je prvo mesto pritekla Polona Kovač s časom 47:38 pred Celjankama Jasno Golež in Karolino Ivič.

Pred puncami so na cilj pritekli Vojničan Urh Poteko s časom 37:58, ki sta mu sledila Ivan Hrastovec in Denis Guzej.

Na progi 21,098 km je med puncami slavila Nataša Ančič Zavašnik s časom 1:46:14, pred Mojco Vesel in Tatjano Bolčina Kacin.

Robert Kotnik pa je bil absolutni zmagovalec malega maratona s časom 1:16: 56, pred Tadejem Kalužo in Robertom Matijevičem.

Na cilju pa smeh, veselje, žulji, ples. Plesalo se je še dolgo v noč in verjamem, da so najmanjši, najhitrejši, najvztrajnejši zaspali z nasmehom. Rezultate, slike in še kaj najdete na spletni strani www.drustvo-maratoncev-celje.si, od koder sta tudi obe fotografiji v tem prispevku.