26. Mali maraton državnosti 2017 (foto, video)


V nedeljo smo praznovali dan državnosti, ki pa so ga številni tekači že proslavili v soboto dopoldne in se pogumno podali na 26. Mali maraton državnosti. 
Na cilju sta vladala veselje in smeh.
Na cilju sta vladala veselje in smeh.

Velika rekreativna prireditev, ki jo organizira Društvo maratoncev Celje, v izvedbi na 10 km, šteje za štajersko – koroški pokal in otroški mini maraton. Na vroče sobotno popoldne se je pred dvorano Zlatorog zbralo tekačev vseh starosti, ki so želeli postaviti svoje sposobnosti na preizkušnjo. Najprej so se ob 9. uri ob pisku štartne piščali proti Šmartinskemu jezeru napotili tekači, ki so pomerjali svoje moči na 10 ali 21 kilometrov. 

Uro in pol kasneje pa so se na krajši progi pomerili otroci vseh starosti, po vrnitvi v cilj pa so vsi prejeli priznanja. Medtem je za animacijo in zabavo poskrbel Spidi, ki je v sodelovanju z vremenom med obiskovalce vnesel pridih Mehike.

Tekači pa so se tudi po opravljenem izzivu lahko še nekaj časa zabavali in se okrepčali. Ob svojih rezultatih pa so lahko najbolj slavili naslednji:

Dolžina 10 kilometrov

Moški: Ženske:
1.      mesto: Matej Šturm 1.      mesto: Sonja Sukič
2.      mesto: Miha Dobravec 2.      mesto: Natalija Mašera
3.      mesto: Franc Podrenk 3.      mesto: Maja Medved

Dolžina 21 kilometrov

Moški Ženske
1.      mesto: Jan Samide 1.      mesto: Eva Zorman
2.      mesto: Robert Kotnik 2.      mesto: Helena Javornik
3.      mesto: Leon Bedrač  

Vabimo vas še k ogledu fotogalerije s sobotnega tekaškega praznika. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”561″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]