27. ultramaratona Celje-Logarska dolina se je udeležilo skoraj 900 tekmovalcev


Minulo soboto je potekal že 27. ultramaraton Celje – Logarska dolina. Proti Logarski dolini se je s štirih startnih mest (Celje, Mozirje, Ljubno, Luče) odpravilo 883 maratoncev, tekačev in pohodnikov, do cilja pa sta uspela priteči 702 maratonca.

Ultramaraton, na katerem skupaj tečejo ljubitelji teka kot tudi vrhunsko pripravljeni tekmovalci, je zabeležil najmlajšo tekačico, ki šteje 11 let in najstarejšega tekača, ki šteje 77 let. Seveda je 17, 27, 42 ali 75-kilometrska proga velik izziv in si vsak, ki jo zmore premagati, zasluži iskreno priznanje. Z najdaljšo razdaljo se je spoprijelo preko 200 tekmovalcev, z najkrajšo, ki se je pričela v Lučah pa kar 473. Prav posebne čestitke si zaslužita včerajšnja zmagovalca ultramaratona, Ljubljančan Marko Rems, ki je prvi pretekel 75 kilometrov v času 5 ur, 47 minut in 44 sekund ter Simona Cokan iz Mežice s časom 7:05:39.

Med moškimi si je drugo mesto pritekel Boštjan Potočnik iz Škofje Loke, tretje pa lanski zmagovalec Uroš Kralj iz Radovljice. Med ženskami je za Simono Cokan na cilj pritekla Celjanka Nataša Robnik, tretja pa je bila Nemka Peggy Reichert.

Za dobro počutje maratoncev, tekačev in pohodnikov, sta na progi skrbeli mobilni zdravniški ekipi, na celotni trasi pa je bilo razvrščenih kar 15 okrepčevalnic, na katerih so bili sodelujočim na voljo različni napitki, sadje, juha, čokolada, jogurti in ostali prigrizki, ki so tekačem pomagali ohranjati in obnavljati moči. Po pretečenih kilometrih so se športniki v Logarski dolini okrepčali s pasuljem, ki ga je pripravila kuharska ekipa slovenske vojske, na voljo pa sta jim bili tudi zdravniška in maserska ekipa.

I. Ž., E. H.