33. Celjski polmaraton državnosti združil tekače vseh generacij


V Celju se je minuli vikend odvil 33. Celjski polmaraton državnosti, ki je tudi letos privabil številne tekače in tekačice. Udeleženci so se lahko preizkusili na polmaratonski razdalji, v teku na 10,5 kilometra ali na rekreativni šestkilometrski progi, medtem ko so najmlajši svoje tekaške sposobnosti dokazovali na Otroškem mini maratonu.

Polmaratonska preizkušnja

Polmaratonci so morali odteči dva kroga po progi, ki je bila speljana skozi Lisce, do visečega mostu v Medlogu, nato pa proti Levcu in nazaj do Mestnega parka, kjer je bil cilj. Proga je bila še nekoliko bolj zahtevna tudi zaradi vremenskih pogojev, ki so udeležencem predstavljali dodaten izziv.

V moški konkurenci je prvi ciljno črto prečkal Iztok Pavlič (1:38:46), drugi je bil Martin Čarni, tretji pa David Konec. Pri ženskah sta se v polmaratonski preizkušnji pomerili dve tekmovalki. Prva je bila Sara Štumberger, ki je s časom 1:35:17 prehitela tudi vse moške konkurente, druga pa je bila Natalija Mašera.

Krajša preizkušnja na 10,5 kilometra

Za tekače, ki so se odločili za krajšo razdaljo, je bil pripravljen en krog po 10,5 kilometra, ki je štel tudi za Štajersko Koroški pokal v tekih.

Najhitrejši je bil Vinko Jost s časom 39:57, za njim sta se uvrstila Boštjan Brunec in Sašo Pečnik. V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Hana Košenina s časom 43:04, druga je bila Vesna Šuštaršič, tretja pa Vesna Hozjan.

Rekreacijski tek na 6 kilometrov

Najkrajša razdalja je bila namenjena rekreativnemu teku na šest kilometrov. Najhitrejša je bila Anja Senica s časom 26:57, za njo pa sta v cilj pritekla Nik Čoh in Maja Tamše Kotnik.

Otroški mini maraton

Na svoj račun so prišli tudi najmlajši, ki so se lahko udeležili 25. Otroškega mini maratona, ob tem pa jih je zabaval tudi Spidi Karamba. Tekaška prireditev je tako znova združila ljubitelje športa vseh generacij.

KLIK ZA FOTOGALERIJO