4. Humanitarni tek/hoja v boju proti debelosti uspel


V soboto, 14. aprila 2012, so številni migali in se zabavali na že 4. Humanitarnem teku/hoji v boju proti debelosti. Kljub nekoliko slabši vremenski napovedi in jutranjemu dežju se je na Šmartinskem jezeru, pri Pušn šanku “Pr’ Tini”, zbralo več kot 500 ljubiteljev zdravja in dobre volje. Na start 2, 4 in 8 kilometrske proge pa se je podalo več kot 250 tekačev in pohodnikov. S startno pištolo je začetek teka/hoje naznanil ambasador Fundacije utrip humanosti Boštjan Romih.


Obiskovalce je pred, med in po teku nasmejal povezovalec programa Dejan Tamše, da so se na pot podali primerno ogreti je poskrbela fitnes trenerka Nastja – Top Fit, pokramljati je bilo mogoče z ambasadorji, rokometaši Celja Pivovarne Laško, se preizkusiti v borilni veščini, prežeti s plesom, capoeri, se okrepčati z odlično in zdravo energijsko juho, za namenček pa so organizatorji razdelili še številne lepe, uporabne in zdrave nagrade. Čeprav tek ni bil tekmovalnega značaja, so bili tekači po večini zadovoljni tudi z doseženim časom – vreme je bilo namreč kot nalašč za rekordne tekaške dosežke. Skratka, po besedah organizatorjev je bilo “super, fino in fajn”.

Letos je bil odziv,  glede na število predprijav tekačev in pohodnikov ter pripravljenost podpornikov na pristop k akciji, najboljši do sedaj. Vreme na dan prireditve jim sicer ni bilo najbolj naklonjeno, a se je dogodka kljub jutranjemu dežju udeležilo več kot 200 tekačev in pohodnikov, kar je dokaz, da za prave ljubitelje zdravja in rekreacije ovir ni. »Dogodek vsekakor ocenjujemo kot izredno uspešen in veseli nas, da celoten projekt raste. Letos smo že pri njegovi organizaciji, povezovanju s podporniki in partnerji ter realizaciji opazili, da se razvija v pravo smer, zato smo se projekt odločili zastaviti še nekoliko širše. 26. maja tako na Velenjskem jezeru že načrtujemo novi tek/hojo, saj želimo javnost aktivno spodbujati k zdravemu načinu življenja, hkrati ne bomo pozabili niti na humanitarno noto in bomo tudi na tem dogodku s startninami zbirali sredstva za mlade, obolele za rakom,« je udeležbo na letošnjem humanitarnem teku povzel predsednik Fundacije Utrip humanosti.

S tokratnim dogodkom so v sklad Fundacije Utrip humanosti zbrali 1104,00 EUR. Sredstva bodo v celoti namenjena za štipendije mladostnikov obolelih za rakom, ki jih bo Fundacija letošnjo jesen podelila že tretjič zapored.

Tisti, ki ste v soboto ostali doma, lahko še vedno prispevate v štipendijski sklad Funacije in sicer z donacijo na transakcijski račun  (IBAN SI56 0510 0801 3072 197, Abanka Vipa d.d.). Z nakupom zapestnice dobre volje in prijateljstva boste v štipendijski sklad prispevali 2 evra. S poslanim SMS sporočilom na 1919 in s ključno besedo »utrip« lahko za štipendijski sklad za mladostnike obolele za rakom prispevate 1 evro.

Zdravje je naše največje bogastvo. Če ga želimo ohraniti ali izboljšati, je prav, da naredimo nekaj koristnega zase. Poleg rekreacije pa lahko zdravje in osebo srečo izboljšamo tudi z druženjem. “Druženje, komunikacija z drugimi in povezovanje ljudi so eden ključnih elementov, ki naše življenje delajo boljše, ga pozitivno spreminjajo, tako z vidika zdravja, kot – v okviru naših projektov – tudi humanitarnosti. Pomembno je, da se ljudje na naših dogodkih počutijo dobro, se zabavajo, hkrati pa vsi skupaj delamo nekaj dobrega, plemenitega in podpremo tiste, ki so naše pomoči resnično potrebni. Da pa lahko v naših projektih združujemo široke množice, se trudimo, da v okviru naše zelene spletne skupnosti Lifestyle natural delujemo kot dober vir informacij ter tako naše osveščanje o zdravem načinu življenja in humanitarnosti prenašamo tudi na projekte v realnosti. Trenutno na spletu združujemo več kot 21.800 registriranih članov in veseli nas, da se njihovo število veča,” pravi predsednik Fundacije Utrip humanosti Gašper Puhan.

Naslednje druženje in miganje bo že 26. maja v Velenju.

Besedilo: Lea Komerički

Foto: Matej Gorjup