42. tek ob Savinji zbral tekače različnih generacij (foto, video)

13. 05. 2018 07:09
tek-ob-savinji-62
Najboljše med tekmovalkami.

Ob sotočju Savinje in Ložnice, natančneje na Špici, je v soboto dopoldne potekal že 42. tek ob Savinji. Organizirala sta ga Športna zveza Celje in Kajak kanu klub Celje.

NISO POZABILI NA OKREPČILO IN DOBRODELNOST

Ob 10. uri se je začel otroški tek, v katerem so sodelovali otroci in njihovi starši. Temu je sledil je tek šolarjev, ki so se potegovali za Pokal celjskih knezov. Ob 11.30 pa se je začel glavni dogodek, Tek ob Savinji, ki slavi svojo 42. obletnico. Organizatorji so od vsake prijavnine namenili 2 evra za dobrodelne namene.

Po končanem teku in podelitvi pokalov so se tekači in tekačice zbrali ob tako imenovanem »Vitezovem golažu«. Organizatorji so mimogrede pojasnili, da so to hrano izbrali ravno zaradi beljakovinske regeneracije po športnem naporu. Hkrati sta od 10. do 12. ure v izvedbi NIJZ in ZD Celje potekala brezplačni test hoje po stezi in brezplačne meritve telesne sestave.

LETOS VEČ STAROSTNIH SKUPIN

tek-ob-savinji-12
Letos so bili med tekmovalci tudi mlajši.
tek-ob-savinji-63
Ste že jedli “Vitezov golaž”?

Šport je zelo pomemben segment življenja in v želji, da združijo čim več rekreativcev, so organizatorji uvedli več kategorij za posamezne generacije, ne glede na število prijav v posamezni kategoriji. Voditelj programa je še dodal, da bodo rezultati vsakega tekmovalca ostali v evidenci, da bo lahko skozi leta spremljal svoj napredek.

Za vzpodbudo vsem, ki še kolebate, ali bi se takšnega teka lotili ali ne, naj izpostavimo sledeče: Najstarejši tekmovalec, ki mu je uspelo preteči progo, je letnik 1937! Iskreno mu čestitamo!

Če ste bili na dogodku, ali še bolje, ste se udeležili teka, potem se boste zelo verjetno našli v spodnjem videu in/ali fotogaleriji. Pa prijeten ogled!

Tekst in foto: T. Ž.

Video:

Fotogalerija:

magnifico-celje-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
315 queries in 3,460 seconds.