5. triatlon na Šmartinskem jezeru (foto, video)


Konec tedna je na Šmartinskem jezeru potekal peti triatlon. Tekmovalci so se podali na plavanje po Šmartinskem jezeru ter teku in kolesarjenju ob njem. Za različne generacije tekmovalcev so organizatorji poskrbeli za različno zahtevne proge.

Triatlon_SJ-4

Tekmovalci so se pomerili na različnih trasah, za najmlajše so organizatorji poskrbeli za CICI AKVATLON (50 m plavanje, 500 m teka) in AKVATLON (100 m  plavanje, 1000 m teka). Na krajši je slavil Ilar Lun, kmalu za njim pa sta v cilj pritekla Šporn Mark in Bidar Kejžar Tjaš. Na daljši progi pri deklicah je slavila Lara Mihevc, le nekaj sekund pa je zaostala Neža Videnšek. Pri fantih je na navišjo stopničko stopil Ilar Nal, za njim Nik Alenabl in Jure Medved.

Triatlon_SJ-6

Starejši so se lahko pomerili na progi TRIALON ZA VSAKEGA – SUPER SPRINT TRIALON, ker jih je čakalo 200 m plavanje, 10 km kolesarjenja in 2,5 km teka.

Pri katetih je najhitreje s progo opravil Jakob Medved, za njim pa sta na cilj prispela še David Videnšek in Filip Mavrič. Pri kaditinjah je bila najpogumnejša Anja Marolt. V kategoriji starejši dečki je slavil Jan Maradin pred Žigo Podgorškom in Lanom Vrčkovnikom. Pri starejših deklicah je slavila Monika Bartol, na nižjih stopnički pa sta stali Kim Šporn in Manca Maradin.

Triatlon_SJ-3

Najdaljšo progo so poimenovali SPRINT TRIALON, kjer so tekmovalci preplavali 750 m, prekolesarili 20 km in 5 km pretekli. Najhitreje je s progo opravil Jaka Kaplan, za njim Chrisht Leitner in Klemen Bojanc. V ženski konkurenci je slavila Maruša Klemenc, z njo sta na odru slavili še Katja Hočevar in Metka Jug.

Vabljeni tudi k ogledu foto-video insertov.

[simpleviewer width=100% height=700 id=982]

Evelin Brodnik

dan-ljubezni-polsi-klik