Po celjskem slavju ob prazniku kajakaštva na Špici zvečer koncert Perota Lovšina (foto, video)


Ob 70-letnici kajakaštva v Celju je tukajšnji klub na Špici gostil člansko državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, finale pa so organizatorji pripravili v terminu, ki je terjal umetno razsvetljavo, vse skupaj pa je bil pravi spektakel, ozaljšan z velikim številom obiskovalcev.

Med finalno vožnjo so zagorele tudi bakle. Foto: Miran Gracer
Med finalno vožnjo so zagorele tudi bakle. Foto: Miran Gracer

Vsi skupaj so najbolj nestrpno pričakovali finalno vožnjo kajakašev, kjer je domačemu tekmovalcu Martinu Srebotniku uspel veliki met, saj je osvojil naslov prvaka.

Za dobro sekundo je ugnal srebrnega olimpijca Petra Kauzerja, ki je zaradi dotika prejel dve kazenski sekundi. Simon Brus iz KK Nivo Celje je končal na petem mestu. 

Poleg tekem v različnih članskih kategorijah so se veterani pomerili v VIP tekmi, v kateri je domačin Pavel Kuralt zasedel drugo mesto.

V konkurenci kanuistov je državni prvak postal Luka Božič pred Benjaminom Savškom, ki je, z enim dotikom, za njim zaostal za vsega 72 stotink sekunde, medtem ko je Luka Božič s progo opravil brez dotikov. Bron si je priveslal Klemen Vidmar.

Med kanuističnimi dvojci sta po pričakovanjih slavila Luka Božič in Sašo Taljat, na drugo mesto sta se uvrstila Jakob Jež in Tine Kancler, tretja pa sta bila Nejc Polenčič in Štefan Božič.

Podelitev nagrad
Podelitev nagrad
Zmagovalka hči in oče

Z letošnjo sezono se je v program mednarodnih tekmovanj vrnil tudi mešani žensko-moški kanuistični dvojec. Na državnem prvenstvu sta zmagala hči in oče – Eva Alina Hočevar in Simon Hočevar, druga sta bila Alja Kozorog in Sašo Taljat, tretja pa Peter Kauzer in Viktoria Wolffhardt.

Ekipne tekme

Slalomisti so se pomerili tudi v ekipnih tekmah. Med kanuisti so do naslova državnih prvakov priveslali člani tacenskega kluba Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Anže Berčič. Drugo in tretje mesto pa so si priveslali člani soških elektrarn. Srebro so osvojili Luka Božič, Nejc Polenčič in Žiga Taljat, bron pa Sašo Taljat, Gašper Kovačič in Tine Kancler.

Med kajakaši so zmagali Celjani Martin Srabotnik, Simon Brus in Nejc Konda, pred člani tacenskega kluba Luko Čižmanom, Valom Manfredo Vidrihom in Žanom Jakšetom ter člani KK Soške elektrarne Nikom Testenom, Tinetom Kanclerjem in Štefanom Božičem.

Med kajakašicami so bile najboljše mlade predstavnice KK Soške elektrarne Sara Belingar, Eva Jeklin in Ria Šribar, druge so bile njihove klubske kolegice Viktoria Wolffhardt, Alja Kozorog in Urša Kragelj, tretje pa članice KKK Ljubljana Helena Domajnko, Ajda Novak in Jana Hočevar.

Zvečer fešta z zimzelenim Perotom Lovšinom

Po tekmovanju in podelitvi nagrad pa je obiskovalce zabaval še Peter Lovšin in Španski Borci, ki so po celodnevnem tekmovanju pričarali še sprostitveno zabavo v ritmih rock glasbe. 

Koncert Petra Lovšina in Španskih Borcev
Koncert Petra Lovšina in Španskih Borcev

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije in videoposnetka.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”575″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”1″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] Tekst povzet po www.kajak-zveza.si, foto: Marina Bajič in Evelin Brodnik

znamladih-polsi-klik