9. nočni tek v Celju 2018 (foto, video)


nocni-tek-24
Za ciljno črto so bile različne generacije.

V soboto ob 21. uri se je zaslišalo »Štaaart!«. Izpred trga pri kavarni Metropol se v tek pognalo 69 tekačev in tekačic. Tek na 5 in 10 km smo spremljali tudi mi, zmagovalci pa so z nami delili nekaj športnih vtisov …

Nočni tekaški spektakel v knežjem mestu

Tudi letos je ta športni dogodek organiziran v okviru Meseca športa v Celju, o katerem si lahko več preberete tukaj. Organizatorji, Športno društvo Slovenc, so zapisali, da je bilo lani res vrhunsko in da kar nadaljujejo z dvema razdaljama, 5 in 10 kilometrov. Za prvo je bilo potrebno preteči en, za drugo pa dva kroga.

trasa2018
Tako je potekala trasa, ki je bila ista kot lani.

Prenovljena trasa v Mestnem parku

Trasa je potekala isto kot lani, s to razliko, da je tekmovalce v Mestnem parku pričakala osvetljena in na novo asfaltirana steza. Svojo tekaško pot so začeli pri Metropolu, nadaljevali preko novega mosta do parka, šli do Lisc, nato čez most na Turbarjevo ulico, skozi center in pri zvezdi zavili bodisi levo proti cilju bodisi desno za še en krog.

Sledila je pogostitev za tekače in tekačice ter podelitev diplom in medalj vsem udeležencem. Plakete so dobili najhitrejšii trije.

Zmagovalci

Na 5 kilometrov sta bila najhitrejša Alen Lamper s časom 16’35” in Breda Škedelj s časom 19’20”. Na daljši razdalji je zmagal Žan Žepič s časom 34’20”, med ženskami pa je bila najboljša Renata Vetrih s časom 42’29”. Ostale rezultate in razvrstitev po kategorijah si lahko ogledate tukaj.

nocni-tek-63
Najhitrejši trije (dekleta in fantje) na 5 kilometrov.

Naslednje leto bo jubilejno in morda zato še bolj pestro. Vabljeni k ogledu bogate fotogalerije, poglejte pa si še video posnetek, v katerem smo zajeli odštevanje, štart in nekaj teka v parku ter na koncu povprašali zmagovalce, kako jim je šlo.

Video:

Fotografije:

T. Ž.