Albert Riera svojo pot na celjski klopi pričel z remijem


Nogometaši Celja so pričetek nove sezone državnega prvenstva odprli z gostovanjem v Kidričevem, kjer so se z zasedbo Aluminija razšli z delitvijo točk. Ob tem je prvič celjsko moštvo s klopi vodil Španec Albert Riera.

Aluminij : Celje 2:2 (1:0)
Jovanović (3′), Katuša (80′); Matko (59′), Bobičanec (89′)

Začetna postava Celja: Obradović; Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Nemanič; Bobičanec, Vrbanec, Kouter; Kvesić, Ikwuemesi, Matko

Kidričani so na začetku tekme šokirali celjsko zasedbo, ki je tokrat nastopila brez lažje poškodovanega kapetana Denisa Popovića. Napako Davida Zeca in nekoliko slabši reakciji Klemna Nemaniča ter Matka Obradovića je izkoristil Sandro Jovanović, težave Celjanov pa so se nadaljevale ob poškodbi Nejca Ajhmajerja.

Grofje so prvič nevarno zapretili v 18. minuti, takrat je strel Aljoše Matka zletel mimo vrat. Kljub izraziti terenski premoči Celja so nogometaše Aluminija do povišanja vodstva ločili milimetri. Poskus Marka Brkljače se je namreč od prečke odbil za golovo črto, po mnenju sodnikov pa žoga črte ni prečkala v celoti.

Na drugi strani igrišča je nato znova zapretil Matko, a je bil njegov strel odmerjen preveč po sredini, zato je domači vratar Tibor Banić brez težav ujel žogo. Tik pred odmorom se je lepa priložnost ponudila še Charlesu Ikwuemesiju, ki je ni uspel izkoristiti, Celjani pa so tako prvi polčas zaključili z minimalnim zaostankom.

Matko je bil najnevarnejši posameznik Celja tudi v drugem polčasu, najprej je z glavo meril mimo vrat, nato pa je vendarle, po dobri podaji debitanta Maria Kvesića, uspel premagati domačega vratarja. V trenutkih, ko se je zdelo, da bodo grofje napadli vse tri točke, je s strelom z razdalje za hladen tuš poskrbel Jakov Katuša.

So pa varovanci Alberta Riere po odličnem zaključku Luke Bobičanca vendarle izvlekli remi na gostovanju v Kidričevem. Pomembne točke se je tako veselil Celjan na klopi Aluminija Robert Pevnik, španski strateg pa je tri dni po prihodu v knežje mesto vknjižil svoj prvi remi. Celjska zasedba bo na poti do svojega cilja, ki je po besedah Riere osvojitev državnega prvenstva, zagotovo potrebovala še nekaj časa, da se uigra in spozna zahteve ter ideje Španca.