Tina Trstenjak končuje tekmovalno kariero?


Je Tina Trstenjak že končala tekmovalno kariero? “Z moje strani je. Kaj pa je z njene, ne vem in je niti ne sprašujem,” je v pogovoru za portal MMC odgovoril njen trener Marjan Fabjan in dodal, da sicer Tina še vedno rada gre na blazine in se bori, vendar je v njegovih načrtih ob menjavi generacije ni več.

V Izoli te dni poteka 31. poletna šola juda, na kateri sodeluje 550 športnikov iz 12 držav. Najboljši slovenski judoisti se na judo šoli obenem pripravljajo za oktobrsko svetovno prvenstvo v Uzbekistanu. Tja bo odšlo sedem ali osem predstavnikov vmesne generacije, je napovedal selektor Marjan Fabjan in dodal, da se je po olimpijskih igrah zgodila menjava generacij, v kateri pa ne računa več ne na Ano Velenšek, ne na Tino Trstenjak. Fabjanova odločitev in njegove besede pa nakazuje na to, da je tekmovalne kariera Tine Trstenjak, olimpijske prvakinje in podprvakinje ter nosilke mnogih medalj z največjih tekmovanj, bržkone konec.

Tina Trstenjak, zlata na OI v Riu in srebrna na OI v Tokiu, si je po Tokiu vzela leto dni počitka. V Izoli sicer trenira, sama pa konca tekmovalne kariere vsaj naglas še ne omenja. “Za zdaj o tem težko govorim. Jaz bom tekmovala, ko se bom počutila dovolj pripravljeno. Za zdaj se še ne, ampak, kot vidite, tukaj treniram in se pripravljam,” je za MMC povedala celjska šampionka.

Zdajšnje reprezentantke po Fabjanovih besedah predstavljajo vmesno generacijo. To so tekmovalke, ki veliko obetajo, a zaenkrat po Fabjanovih besedah še niso zrele za največje uspehe, proti katerim stopajo po skrbno zastavljenem načrtu.

foto: IJF