Anamari Velenšek ni uspelo ubraniti olimpijske medalje


Celjska judoistka Anamari Velenšek je na olimpijskih igrah v Tokiu v kategoriji nad 78 kilogramov izpadla v drugem krogu. V prvem krogu je hitro opravila z Američanko, v drugem pa izgubila proti Brazilki po prejemu treh kazni.

Nosilka bronaste medalje iz Ria 2016 je olimpijski turnir v Tokiu začela odlično, saj je v prvem krogu ekspresno opravila z Američanko Nino Cutro-Kelly. Že po 45 sekundah je namreč Ani Velenšek uspel met za vazari, nato pa z vzvodom na roko prisilila Američanko k predaji dvoboja.

V drugem krogu olimpijskih iger ji je nasproti stala svetovna podprvakinja in četrta nosilka turnirja Brazilka Marii Suelen Altheman, ki jo je sicer Velenšek v dosedanjih medsebojnih borbah premagala že dvakrat. Borba se je začela z obojestransko kaznijo zaradi pasivnosti.  Kmalu po pričetku sta obe prejeli po eno kazen zaradi pasivnosti. Judoistkama v nadaljevanju dvoboja ni uspel met za kakšno točko, je pa Velenšek v drugi polovici dvoboja prejela še drugo kazen, pol minute pred koncem rednega dela pa zaradi nepravilnega odmika glave še tretjo, ki je pomenila konec boja. S tem je bilo olimpijskega turnirja za celjsko judoistko konec, prav tako tudi možnosti za ubranitev olimpijskega brona.

“V drugi borbi je šla narobe samo ena stvar. Jaz nisem prišla do svojega prijema, ampak sem pustila njej, da je dominirala v svojem gardu in tukaj je bila borba odločena. Moja naloga je bila, da pridem do svojega garda in jaz njo uničim, ampak v tej borbi je bilo ravno obratno, nisem naredila to, kar bi morala. Poznava se sicer že od prej, res je, da so v tej kategoriji vse kar precej težje od mene, ampak vseeno je moja prednost hitrost, ampak tukaj danes žal ni šlo.

Na vsako tekmovanje grem z mislijo po dobrem rezultatu in medalji in zato ni lahko izgubiti. Sedaj moram malo spočiti glavo, se odmakniti od tekmovanj in videti, kako naprej.” je svoj nastop pokomentirala Anamari Velenšek.

foto: Reuters