Armenski prvak v podaljšku končal evropsko pot državnih prvakov


Nogometaši Celja so v predzadnjem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo v podaljšku z 1:0 izgubili v Erevanu proti armenskemu prvaku, ekipi Ararat.

Slovenski državni prvaki so tako ostali brez tekme s Crveno Zvezdo, ki bi odločala o tem, kdo se bo uvrstil v drugo najmočnejše evropsko tekmovanje.

Obe ekipi sta se odločili odigrati taktično tekmo, brez pretiranega tveganja. Slednje se je v prvem polčasu izrazilo v nekoliko nenavadni statistiki, ko sta ostali prazni tako kategoriji kotov, kot strelov v okvir vrat. Obe moštvi sta bili v napadu precej anemični, za razliko od strela Matica Vrbanca, ko je žoga za las zgrežila vrata, ter zadetka Ivana Božića, ki pa ga sodnik zaradi prepovedanega položaja ni priznal.

Podobno taktična predstava se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko so si edino priložnost priigrali Armenci, a je Narsingh meril malenkost mimo celjskih vrat.

Sledil je podaljšek, ko so v 111. minuti odločilni zadetek dosegli igralci Ararata. Z leve strani je najprej streljal nigerijski rezervist Otubanjo, a je Matjaž Rozman strel ubranil. Žoga je prišla do Alemaa, ki je našel osamljenega branilca Sergeja Vakulenka, ki je le nastavil nogo in zadel nebranjen del Rozmanove mreže. To je bil tudi edini strel v okvir vrat na celotni tekmi. Celjska evropska pot je bila s tem tudi končana. Varovanci Dušana Kosića bodo sedaj vse moči uperili v državno prvenstvo, kjer pa sezone prav tako niso začeli v stilu državnih prvakov. Po štirih krogih imajo namreč zgolj dve točki.

3. KROG KVALIFIKACIJ ZA LIGO EUROPA

FC Ararat-Armenia : NK Celje 1:0 (0:0, 1:0)

Armenija – Yerevan, FFA Technical Center-Academy – ZAPRTO ZA JAVNOST!

SODNIK: John Beaton 1. POMOČNIK: Daniel McFarlane 2. POMOČNIK: Douglas Potter 4. SODNIK: Gavin Duncan (vsi Škotska)

STRELCI: 1:0 Vakulenko (111.min.)

RDEČI KARTONI: /

RUMENI KARTONI: Božić (5.min.), Vrbanec (20.min.), Kerin (24.min.), Vakulenko (58.min.), Filip Dangubić (79.min), Dušan Stojinović (95.min.)

ARARAT-ARMENIA: Čupić, Humanes (od 83.min. Otubanyo), Vakulenko, Angelo Meneses, Alemao, Gouffran, Shahinyan, Sanogo, Mailson Lima, Jeisson Martinez (od 120.min. Louis), Narsingh. Trener: David Campana.

CELJE: Rozman, Štravs (od 99.min. Benedičič), Vrbanec (od 91.min. Pungaršek), Marandici, Kerin (od 85.min. Novak), Dangubić, Božić (od 111.min. Kuzmanović), Stojinović, Lotrič, Brecl, Zaletel. Trener: Dušan Kosić. (statistika: A.H./NK Celje)