Athlete po kar treh podaljških strl Budućnost


ZKK Athlete vs Buducnost november 2016Celjske košarkarice so sinoči v okviru ženske jadranske lige gostile doslej neporaženo ekipo Budućnosti iz črnogorske Podgorice. Srečanje je bilo zaključeno šele po 55 minutah čiste igre, saj so bili za končno odločitev potrebni kar trije podaljški. Na koncu se je zmage s 83:79 veselila vrsta domačega Athletea.

Lanske prvakinje ženske jadranske lige so favoritinje tudi v letošnji sezoni, a so v Celje pripotovale brez dveh nosilk.Po uvodnem vodstvu gostij s 5:11 so se po minuti odmora domačega trenerja Damirja Grgića njegove varovanke prebudile in prvo četrtino dobile s 17:13. Do polčasa sta bili ekipi povsem skupaj, na odmor pa so s prednostjo ene točke odšle Črnogorke.

V tretji četrtini so gostiteljice povedle za 10 točk in morda menile, da bo tekma na ta način že dobljena. Vztrajna ekipa iz Podgorice je zaostanek zniževala in se zlasti na krilih Božice Mujović, ki je skupaj vpisala 22 točk, v drugi polovici zadnje četrtine prebila v vodstvo. Za nameček je zaradi petih osebnih napak igralno površino morala zapustiti celjska AfroAmeričanka Shante Evans. Za 60:60 in podaljšek je zadela Iva Slonjšak.

V prvem dodatku so gostje povedle za štiri točke, za 67:67 pa je izza črte 6,75 zadela prva strelka jadranske lige Annamaria Prezelj, ki je tokrat dosegla 23 točk.

V drugem podaljšku je domača vrsta minuto in 20 sekund pred iztekom časa vodila za štiri točke, a so tokrat še pravočasno uspele izenačiti gostje.

V tretjem petminutnem dodatku je bilo evidentno, da nekaterim igralkam pohajajo moči. Za odtenek več so je imele Celjanke! Končni izid je postavila Larisa Ocvirk. Kočno razmerje v  skokih je bilo kar 44:60 v korist gostij.

ATHLETE CELJE : BUDUĆNOST BEMAX 83:79 (17:13, 12:17, 21:13, 10:17, 7:7, 10:10, 6:2) – po treh podaljških

Prezelj 23, Potočnik 16, Slonjšak 10, Evans 10, …

Poročanje ŽKKAC

Na lestvici B-skupine jadranske lige so sedaj s po tremi zmagami izenačene tri ekipe: Athlete, Budućnost in Montana.  Še pred sredino domačo tekmo z Bolgarkami bo v soboto ob 17. uri v dvorani GCC zanimiva tekma z Ilirijo, ki ima v državnem prvenstvu, tako kot Celjanke le en poraz.

*foto: Gojko Kusić/ŽKK Athlete Celje

polovicka_celje_klik