Ratejeva in Janežič atleta leta 2018


Tudi v letošnjem izboru atletov leta so najvidnejšo vlogo igrali celjski atleti, kar je le še dodaten dokaz dobrega dela atletskega kluba Kladivar.

Atleta celjskega atletskega kluba Kladivar sta tudi letos postala atleta leta. V tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije sta bila prepričljivo izbrana za najboljša atleta minule sezone.

Luka Janežič je v glasovanju zbral 312 točk in za 197 točk premagal drugouvrščenega Žana Rudolfa, člana atletskega kluba Mass. Tretji je bil ptujski atlet Kristjan Čeh, ki je zbral 86 točk.

Luka Janežič je bil v minuli sezoni peti na evropskem prvenstvu in sedmi na dvoranskem svetovnem prvenstvu. Janežič je tudi aktualni evropski prvak do 23 let.

Martina Ratej je v glasovanju prejela 273 točk. Drugouvrščena Maruša Mišmaš iz atletskega kluba Mass je prejela 199 točk, tretja pa je bila velenjčanka Anita Horvat s 158 točkami.

Martina Ratej, ki je priznanje za atletinjo leto prejela že petič, je v minuli sezoni osvojila četrto mesto na evrospkem prvenstvu in le za las zgrešila medaljo, uvrstila pa se je tudi v finale Diamantne lige.

Tudi pri izboru v mlajših selekcijah so vidno vlogo odigrali Celjani. Jan Kokalj (Kladivar) je zmagal med mlajšimi člani, med starejšimi mladinkami pa Eva Pepelnak (Kladivar). Med pionirji je zmagala tudi Iza Zakošek (Kladivar).

Posebni veteranski priznanji sta dobila Ljubljančanka Marjeta Čad in Preboldčan Adi Vidmajer.