Atleta celjskega Kladivarja do treh medalj na odprtem balkanskem prvenstvu


Minuli vikend je v srbskem Kraljevu potekalo odprto balkansko prvenstvo v atletiki, na katerem so slovensko reprezentanco zastopali tudi trije predstavniki celjskega Kladivarja. Ob tem je atletinja Kladivarja nastopila tudi na diamantni ligi v Londonu.

Martina Ratej je v Srbiji v metu kopja z metom dolgim 58,58 metra osvojila srebro, po eno bronasto in srebrno medaljo pa je pritekel Jan Vukovič. Jan je bil tretji v teku na 800 metrov (1:48,69) in drugi v štafeti štirikrat 400 metrov. Za drugo mesto so s sotekmovalci odtekli čas 3:07,32 in za slabih pet sekund zaostali za slovenskim rekordom. Eva Pepelnak je bila s 13,52 m peta v troskoku.

Na diamantni ligi v Londonu je Tina Šutej v skoku s palico (4,71 m) zasedla tretje mesto. Ob tem je dejala: ”Zelo sem zadovoljna z uvrstitvijo in doseženo višino. Seveda bi rada skočila državni rekord, a se mi ta višina še izmika. Določene stvari moram popraviti v tehniki, a tokrat so bili zelo zahtevni pogoji. Bilo je zelo vetrovno in v vsakem skoku je pihal veter drugače v prsi.”