Atleti Kladivarja izredno uspešni na ekipnem državnem prvenstvu, Tina Šutej v Firencah do drugega mesta


Člani Atletskega društva Kladivar so nastopili na ekipnem državnem prvenstvu, ki se je odvilo v Slovenj Gradcu. V ženski konkurenci so bili najuspešnejša ekipa, v moški pa so zasedli drugo mesto. Prav tako pa je drugo mesto v Firencah zasedla tudi Tina Šutej.

Tina Šutej, članica celjskega Kladivarja, je na atletski diamantni ligi v Firencah v skoku s palico osvojila drugo mesto s 4,71 metra, s čimer je zaostala le za aktualno olimpijsko in svetovno prvakinjo iz ZDA.

Tina Šutej; Peter Kastelic/AZS

Tina, ki bo v petek nastopila na diamantni ligi v Parizu, je dejala: ”Še dan pred nastopom nisem bila prepričana, če bom lahko nastopila, saj sem imela kar hude bolečine v hrbtu. Razširila se je na ramo, tako da sem veliko časa preživela pri fizioterapevtu. Na lestvici od ena od deset me je bolelo za deset, pa so mi pomagali, da se je stanje izboljšalo. Bolelo me je tudi ob nastopu, a na to med tekmo nisem mislila, želela sem si le dobrih skokov.”

Celjska skakalka s palico je že naslednji dan, po nastopu v Italiji, prišla do zmage na državnem prvenstvu, ko je preskočila 4,60 metra. Prav tako so do zmage kot člani Kladivarja prišli Žiga Jan in Tia Tanja Živko v teku na 1.500 m, Eva Pepelnak v troskoku, Hana Urankar v metu diska, Klara Lukan v teku na 3.000 ter 5.000 m, Vid Botolin v teku na 3.000 m, Matic Ian Guček v teku na 400 m z ovirami, Martina Ratej v metu kopja, Esma Pajt v metu kladiva, Marko Pepelnak v teku na 110 m z ovirami in Jan Vukovič v teku na 800 m. Zmagovalna pa je bila tudi moška štafeta v teku na 4×400 m (Pepelnak, Vukovič, Jan, Guček).

Peter Kastelic/AZS

Drugo mesto so zasedli Tia Tanja Živko in Žiga Jan v teku na 800 m, Hana Urankar v metu krogle ter Ajda Slapšak v teku na 1.500 m. Tretje mesto pa so osvojili Simon Navodnik v teku na 5.000 m, Nina Ramšak v metu krogle, Eva Pepelnak v skoku v daljino, Nika Sotenšek v teku na 2.000 m z zaprekami, Martin Medvešek v troskoku, Maj Pritržnik v teku na 2.000 m z zaprekami in Marko Pepelnak v teku na 400 m z ovirami. Tretji mesti je v metu diska in metu krogle zasedel tudi Jurček Lesjak Korpič, prav tako pa so Celjanke tretje mesto osvojile v ženski štafeti v teku na 4×400 m (Suhovršnik, Jost, Slapšak, Bezgovšek).