Atleti Kladivarja s številnimi uspehi v Celju in Zagrebu


V Celju in Zagrebu je zadnji konec tedna hkrati potekal dvojni program Prvenstva Slovenije v dvorani za člane in članice. Tako v Celju kot v hrvaški prestolnici je bilo postavljenih nekaj odličnih dosežkov s strani celjskih atletov, padel pa je tudi nov državni rekord.

Prvenstvo, kjer so sodelovali številni člani Atletskega društva Kladivar, poteka na dveh ločenih prizoriščih, potem ko se je na edini pokriti slovenski krožni stezi v Novem mestu pred časom v snežnem neurju podrla streha.

Klara Lukan se je po poškodbi v prejšnji sezoni vrnila z dvoranskim osebnim rekordom 8:55,80 na 3000 m. Po izjemnem dosežku je sporočila:

”Po skoraj enoletni tekmovalni odsotnosti sem končno nazaj. Postala sem dvoranska državna prvakinja na 3000 m in popravila svoj osebni rekord v dvorani. Zares sem uživala, hkrati pa naredila super trening za naslednji vikend, ko se bom pomerila na pravi dirki.”

V teku na 800 m je bil najboljši Jan Vukovič z 1:50,95, Vid Botolin pa je bil najbolj prepričljiv na 3000 m (8:12,31). Vid je prav tako zanesljivo slavil v Zagrebu v teku na 1500 m s časom 3:51,26. Matic Ian Guček je v hrvaški prestolnici osvojil 2. mesto v teku na 400 m, njegov čas pa je znašal 47,26 s.

Eva Pepelnak je v Celju v troskoku edina preskočila 13 m, 13,42 m je bila namreč njena zmagovita daljava v tretji seriji, v peti pa je zmogla še 13,06 m. V knežjem mestu je slavila tudi Tina Šutej, ki je zmagala s skokom nad 4,65 m. Po nastopu je dejala:

”Šele v četrtek sem se vrnila iz Francije in sem bila uničena po dolgih potovanjih, dva dni sem le spala. Preizkusila sem nove palice, zelo so mi všeč. Malce me jezi le, ker nisem uspela preskočiti znova 4,70 m, kar mi je v tej sezoni vedno uspelo.”

Tina Šutej

Med atleti je v njeni disciplini slavil slovenski rekorder in Celjan Robert Renner, ki sicer nastopa za AD Mass Ljubljana. Preskočil je mejo 5,30 m. Eva Velepec je v skoku v višino s skokom čez 1,74 m pristala na 3. mestu.

V teku na 60 metrov je Žiga Benko s 6,84 s končal na tretjem mestu.

V štafeti članic 4 x 400 metrov so Celjanke s časom 4:00,85 postale podprvakinje. Za Kladivar so tekle: Lana Robačer, Hana Jost, Tia Tanja Živko in Lara Bezgovšek.

Naziv podprvakinje je pripadel tudi Hani Urankar, ki je v suvanju krogle kot najboljšo znamko postavila 12,44 m.

Simon Valant, B.R., vir slike: Peter Kastelic/AZS