Atleti Kladivarja zablesteli po vsej Sloveniji, prav tako pa tudi v domačem knežjem mestu


Člani celjskega Kladivarja so se v minulih dneh mudili na različnih tekmovanjih po vsej Sloveniji. Nastopili so v Tolminu, v Ajdovščini in v okolici Ljubljane, prav povsod pa so zablesteli. Poleg tega pa se je v Celju odvil tudi 7. Tek Celjskih knezov.

V soboto je v Tolminu potekal tradicionalni atletski miting. Praznik atletike je potekal na prenovljenem stadionu Brajda, ob bogatem spremljevalnem programu pa je nastopilo 269 atletov iz Slovenije in sosednjih držav.

Za najbolj odmeven dosežek je poskrbela mlada celjska tekačica Tia Tanja Živko. V teku na miljo (1.609 metrov) je s časom 4:46,73 prepričljivo zmagala in postavila nov državni rekord tako za mlajše kot starejše mladinke.

V nedeljo se je v sklopu tekaške prireditve 100 ob Mrzli reki v Ajdovščini odvilo Prvenstvo Slovenije v teku na 100 km. Tam je Nataša Robnik postala državna prvakinja v teku na 100 kilometrov. V cilj je pritekla s časom 8;57:49.

Na 44. teku na Šmarno goro se je na 4,8 km dolgo pot podal Maj Pritržnik, ki je dosegel najboljši čas. Njegov dosežek se je štel za mladinsko državno prvenstvo.

Tradicionalni 7. Tek Celjskih knezov

Tradicionalni 7. Tek Celjskih knezov v organizaciji AD Kladivar se je tokrat zaradi prenove atletske steze odvijal na Špici (teklo se je ob Savinji).

Na 10 km razdalji je med člani slavil član Kladivarja Simon Navodnik, pred Petrom Nagličem in svojim klubskim kolegom Tomažem Pliberškom. V ženski konkurenci je slavila Hana Košenina pred Ano Šalamun in Eriko Juvan.

Na 5 kilometrski razdalji je prišlo do dvojne zmage Kladivarja. Prvi je v cilj pritekel Vid Botolin, sledila pa sta mu Matic Ian Guček in Mario Menjački. V ženski konkurenci so za dominacijo Kladivarja poskrbele Ajda SlapšakHana Jost in Brina Cingesar Vogrin.