Atleti Kladivarja znova razveselili, tokrat na Poljskem in v Avstriji


Atleti celjskega Kladivarja so v minulih dneh nastopali tako v dresu celjskega atletskega kluba kot tudi za slovensko atletsko reprezentanco. Mudili so se na Poljskem in v Avstriji, povsod pa so se prikazali v dobri luči.

Tina Šutej; foto: Peter Kastelic/AZS

Na ekipnem evropskem prvenstvu v poljskem Chorzowu je do svoje nove zmage prišla Tina Šutej v skoku s palico (4,70 m), ob tem pa je dejala: ”Zadovoljna sem z nastopom, le na najvišji višini mi ni uspelo. Prvi cilj je bil da zmagam in prinesem veliko točk svoji reprezentanci. Potem pa sem skušala izpolniti še osebne cilje. To je lepa popotnica za drugi del sezone, bom pa več nastopila na domačih tekmah, ki bodo nekako trening tekme, bom pa nastopila še na diamantni ligi.”

Na ekipnem prvenstvu stare celine, ki je potekal v okviru 3. evropskih iger na Poljskem, sta drugi mesti zasedla Klara Lukan v teku na 5.000 m (15:33,39) in Matic Ian Guček, ki je v teku na 400 m z ovirami dosegel svoj najboljši izid kariere, ob tem pa tudi drugi najboljši izid v slovenski zgodovini (49,48). Četrto mesto v teku na 800 m je pripadlo Janu Vukoviču (1:48,18).

Guček se je pred tem pomeril še na srebrnem mitingu celinske turneje Svetovne atletike v poljskem Poznanu. Tam je svetovni mladinski podprvak v teku na 400 m z ovirami osvojil drugo mesto s časom 49,88.

Tia Tanja Živko je nastopila na mednarodnem atletskem mitingu na Dunaju, kjer je prišla do svojega novega osebnega rekorda. V teku na 1.000 m je prepričljivo slavila, državni rekord za mlajše mladinke pa je zgrešila zgolj za 13 stotink sekunde (2:49,29). Na atletskem mitingu v Gradcu je v skoku v višino do zmage prišla Ela Velepec (1,76 m).

V sklopu Podbrdo Trail Running Festivala je potekalo tudi državno prvenstvo v gorskem teku za mladinsko kategorijo. Državni prvak med mladinci, na 4,7 km dolgi preizkušnji z 270 metri vzponov in spustov, je postal Maj Pritržnik.