Atletika: Ratejeva atletinja leta, Tomićeva tretja; med mladimi na vrhu Renner in Zalokar


Atletska zveza Slovenije je razglasila najboljše atlete v iztekajočem se letu. Anketa je pri ženskah največ glasov namenila članici Atletskega društva Kladivar Celje Martini Ratej in je s tem ponovila lanski dosežek. Ratejeva je poleti na olimpijskih igrah v metu kopja zasedla sedmo mesto.

Ob tem je izjavila: “Na OI sem veliko dosegla več, kot na povsem ponesrečenem EP v Helsinkih. Toda pred začetkom sezone sem tudi v Londonu pričakovala več. Po sezoni sem odšla na operacijo komolca, ki je bil zelo boleč in tako ne bi mogla več nadaljevati in bi verjetno morala celo prekiniti sezono. Mislim, da sem se pravilno odločila. Sedaj, po rehabilitaciji, vadim brez bolečin že teden dni, s pravimi treningi pa bom začela konec meseca. Mislim, da nisem bom veliko izgubila, saj sem se ves čas pripravljala kondicijsko in tudi na moči nisem veliko izgubila. Verjetno pozimi ne bom tekmovala toliko, kot v preteklosti. Prve prave tekme načrtujem maja. Za nastope na mitingih se bomo odločali sproti, od tekme do tekme. Nastopila bom tudi na sredozemskih igrah, glavni cilj pa je svetovno prvenstvo v Moskvi. Če bom zdrava, se želim tam potegovati za medaljo.”

Na tretje mesto se je uvrstila njena klubska kolegica Marina Tomić.

Vidne uvrstitve je doseglo še nekaj celjskih atletov mlajših starostnih kategorij

Robert Renner – 1. mesto (starejši mladinci)

Lucijan Zalokar – 3. mesto (mlajši mladinci)

Anej Zupanc – 4. mesto (pionirji)

Ina Rojnik – 6. mesto (pionirke)

AD Kladivar je bil izbran za drugi najboljši atletski klub v državi, Miro Kocuvan pa je bil med letošnjimi dobitniki srebrne plakete AZS.

Fotogalerija ADKC s prireditve

*Na sliki najboljši celjski atleti med članicami in mladinci