Atletika: Ratejeva obetavno pred začetkom mednarodne sezone


ratej_martina_akNajboljša slovenska metalka kopja, Martina Ratej je na zimskem prvenstvu Slovenije v metih zmagala in dosegla izvrsten rezultat za to tekmovalno obdobje. Z metom 62,70 m je presegla zastavljeni cilj. Zaradi dežja in nizkih temperatur opravila le dva meta. Dobri obeti za evropski pokal v metih.

»Tekmovanje mi je dobro uspelo, počutila sem se samozavestno. Dosegla sem zastavljeni cilj. Sem zelo dobro pripravljena in verjamem, da sem že na začetku sezone sposobna konstantnih metov čez 60 metrov. Z novo ekipo odlično sodelujemo, rezultati so že vidni,« je po nastopu dejala vidno zadovoljna atletinja iz Loč.

»Oba meta sta bila preko 60 metrov in tehnično dovršena. S trenersko ekipo smo jeseni veliko delali na tehniki in to se pozna. Imamo še nekaj rezerv, ki jih bomo skušali odpraviti do naslednjega tekmovanja. V Domžalah so bili pogoji težki; dež in nizke temperature, zato nismo želeli tvegati poškodbe z dodatnimi meti. Potrdili smo dobro formo, samozavestni se odpravljamo na Portugalsko,« je včerajšnji dosežek komentiral trener Andrej Hajnšek.

Martinin prvi mednarodni preizkus letos bo med 15. in 16. marcem, na evropskem zimskem pokalu v metih, v portugalski Leiriji. Rekord tekmovanja ima Rusinja Mariya Abakumova, z lanskim dosežkom 69,34 m.