Atletika: Tomićeva z osebnim rekordom za las ob finale SP

09. 03. 2014 09:35

tomiceva1Atletinja celjskega Kladivarja Marina Tomić je na 15. dvoranskem svetovnem prvenstvu v poljskem Sopotu v polfinalu teka na 60 m ovire z 8,05 sekunde izenačila osebni rekord, zasedla peto mesto v polfinalni skupini in za dve stotinki zgrešila nastop v finale!

“Ko sem videla počasni posnetek, kako sva se borili z Rusinjo, in ko sem videla, da je bila četrta, sem opazila tudi njen čas. Najprej je bila kratka kletvica, ne v slovenskem jeziku, pa je zato ne bom ponovila … Rezultat je super, ni kaj. Start mogoče ni bil najboljši ali pa so druge hitrejše v tem elementu. Je pa res, da med ovirami ne izgubljam veliko časa in to so moji aduti na naprej. Ne le zaradi dvoranske sezone, ampak za tekme na prostem, ker je na 100 m več ovir,” je dejala Tomićeva.

Pred prvenstvom je napovedala, da želi teči med 8,15 in čim bližje osebnemu rekordu. “Pokazala pa sem povsem drugo sliko z dvema najboljšima prestavama v karieri. Zelo sem zadovoljna, žal pa nisem izpolnila dveh skritih ciljev. Najprej izboljšati, ne le izenačiti osebni rekord. V polfinalu sem želela prehiteti Rusinjo na sedmi stezi. Če bi mi to uspelo, bi bila v finalu. Moram pa biti zadovoljna, ker sem imela mesec dni pred SP veliko težav. V kvalifikacijah sem tekla 8,07, v polfinalu pa sem izenačila svoj letošnji osebni rekord. Zdaj lahko le sanjam, kaj bi bilo, če bi bilo. Toda dosegla sem prvo polfinalno uvrstitev na veliki tekmi v karieri. Tako visoko še nisem prišla. To je zelo lepa popotnica, moj glavni cilj sezone je še vedno evropsko prvenstvo na prostem v Zürichu,” je napovedala Tomićeva.

Nastopila je že na številnih velikih tekmah, tudi na olimpijskih igrah v Londonu, kjer je leta 2012 prav Kondakova po fotofinišu napredovala v polfinale po času. Imela je isti čas (13,10) kot Tomićeva, organizatorji pa so po fotofinišu ugotovili, da je bila ruska atletinja za tisočinko sekunde hitrejša in Tomićeva je končala nastop po kvalifikacijah z 21. izidom.

“Očitno sem se naučila tekmovati na velikih tekmah. Mogoče bi kdo misli, da je bil prvi nastop na SP v kvalifikacijah naključje, pa sem v polfinalu potrdila svoj izid sezone, pokazala lepo predstavo in to ni več naključje. Ponosna sem na ta del, da sem zdržala pritisk in prišla v položaj, ko sem se lahko borila za kakšen viden izid. Ne da tiho občudujem, kaj se dogaja, ampak da tudi sama posežem vmes. Doslej je bila že uvrstitev na veliko tekmo dober dosežek. Sem pa pokazala in dokazala, da sem lahko tudi v krogu, ki se bori za kaj več,” je končala 30-letna Tomićeva.

Tako kot v kvalifikacijah je ponovno najboljši čas dosegla branilka naslova in olimpijska zmagovalka Sally Pearson iz Avstralije (7,81).

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
196 queries in 0,575 seconds.