Atletsko državno prvenstvo na prenovljenem Kladivarju: Celjani prvi dan do devetih medalj


Knežje mesto na prenovljenem stadionu Kladivar gosti državno prvenstvo v atletiki. Prvi dan prvenstva je bilo kljub visokim temperaturam doseženih veliko dobrih izidov, člani celjskega Kladivarja so si priborili devet medalj.

Tia Tanja Živko je prepričljivo slavila v teku na 1500 metrov (4:27,30), Klara Lukan pa je bila brez konkurence v teku na 5000 metrov (15:20,34). Zanjo je preizkušnja služila kot priprava na olimpijske igre v Parizu. Med atleti je bil na razdalji 5000 metrov najboljši Jan Kokalj (14:20,43).

Klara Lukan, državna prvakinja v teku na 5000 metrov. (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Ela Velepec je bila druga v skoku v višino (1,83), ugnala jo je le Lia Apostolovski (Kranj), prejemnica bronaste medalje na marčevskem dvoranskem svetovnem prvenstvu.

Drugo mesto sta zasedla tudi Esma Pajt v metu kladiva (52,29) in slovenski rekorder Luka Janežič v teku na 400 metrov (46,81).

Luka Janežič. (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Marko Pepelnak je v teku na 110 metrov z ovirami dosegel svoj najboljši čas letošnje sezone, zasedel pa je tretje mesto (14,51). Tretje mesto pa sta osvojila še Martin Medvešek v skoku v daljino (7,19) in Hana Urankar v metu krogle (11,69).

Na prvenstvu ni državne rekorderke v skoku s palico Tine Šutej, ki zaradi poškodbe ni nastopila niti na evropskem prvenstvu v začetku meseca.

Tina Šutej na prenovljenem domačem stadionu ni tekmovala, a si je ogledala tekmovanje v skoku s palico. (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Njena roka še ni povsem zdrava, računa pa, da bo lahko začela skakati čez dva tedna. Naslednji teden ima še en zdravniški pregled, sicer pa vsak dan trenira po prilagojenem programu in je fizično dobro pripravljena.

Ob prvenstvu podeljeno tudi Županovo priznanje in posebna plaketa AZS

Tekmovalcem je uspešne nastope na prenovljenem stadionu zaželel tudi celjski župan Matija Kovač, ki je to priložnost izkoristil za podelitev Županovega priznanja Petru Drofeniku, dolgoletnemu športnemu delavcu, atletskemu sodniku in enemu najzaslužnejših, da lahko na zgodovino AD Kladivar gledamo z velikim ponosom ter spoštovanjem.

Peter Drofenik, Matija Kovač, Primož Feguš in Stane Rozman. (Foto: Peter Kastelic/AZS)

S posebno plaketo se je za podporo slovenski atletiki županu Mestne občine Celje in predsedniku AD Kladivar Stanetu Rozmanu zahvalil tudi predsednik Atletske zveze Slovenije, sicer Celjan Primož Feguš, ki je izrazil zadovoljstvo ob končani obnovi atletske steze.