Azra Zulić in Lara Bukovec evropsko prvenstvo sklenili na četrtem mestu


V litvanski Klajpedi se je zaključilo evropsko rokometno prvenstvo za dekleta do 19 let. Slovenke, za katere sta nastopili tudi članici celjske ekipe Z’dežele, so zasedle četrto mesto.

Mlada slovenska reprezentanca, v kateri je vidna vloga pripadla tudi igralkama Celja Azri Zulić in Lari Bukovec, je ob Baltskem morju najprej z odliko opravila s skupinskim delom. Z zmagami proti Litvi, Bosni in Hercegovini ter Estoniji so si brez večjih težav zagotovile prvo mesto v skupini B. Sledil je polfinalni obračun s Ferskimi otoki, kjer sta se naciji po rednem delu razšli rezultatsko poravnani, zato so o finalistu odločali kazenski streli, v katerih so Slovenke imele manj srečno roko.

Za konec prvenstva so se slovenske rokometašice v tekmi za tretje mesto znova pomerile z gostiteljicami. Do izraza je prišla psihološka izčrpanost po tisti dramatični polfinalni tekmi, kar so Litvanke izkoristile, Slovenke pa so tako prvenstvo zaključile na četrtem mestu. Naslov prvakinj je pripadel Španiji.

Azra je na prvenstvu stare celine zbrala 36 golov in 25 asistenc, kar jo je uvrstilo na drugo mesto lestvice strelk, Lara pa je prispevala 10 zadetkov ter 4 ukradene žoge. Zulić je prejela tudi nagrado za najboljšo posameznico na obračunu z Estonijo.