Badminton v Celju v znamenju desetic


Badminton center Celje bo prihodnji mesec slavil 10. obletnico, ki jo bodo, kot je že tradicionalno, obeležili skupaj s turnirjem lige BCC. Več o sami ligi nam je pojasnil nekdanji državni prvak v badmintonu, Jure Kelher.

Turnir bo imel tokrat nekoliko bolj slovesen pridih, kot drugače, namreč prinašal bo dvojne točke za skupen seštevek lige, poskrbljeno pa bo tudi za nagrade za najbolje uvrščene.

Po turnirju bo organizirana pogostitev in manjša zabava za prisotne igralce, saj se v centru za badminton zavedajo, da so prav igralci tisti, ki so jim pomagali spisati to 10-letno zgodbo. S tem se jim želijo ustrezno zahvaliti ter skupaj z njimi proslaviti ta jubilej.

10 let lige badmintona

Ob tej obletnici smo se pozanimali tudi o rekreativni ligi badmintona, ki poteka v Celju. Prav tako, kot Badminton center Celje, namreč letos okroglo obletnico praznuje tudi liga BCC. Ustanovitvi lige je botrovala želja rekreativnih igralcev, da se med seboj pomerijo v bolj tekmovalnem okolju kot pa sicer.

Jure Kelher, nekdanji državni prvak v badmintonu, ki zdaj svoje znanje in izkušnje prenaša na mlajše generacije, nam je zaupal, da je v obdobju zadnjih 10 let kakovost rekreativnega badmintona v Celju ter okolici močno napredovala, s tem pa tudi kakovost turnirjev samih. Udeleževati so se jih začeli tudi že igralci in igralke iz drugih krajev Slovenije. Prav tako se je v tem obdobju pojavila želja in zanimanje po dodatnih disciplinah in kategorijah.

Tako se udeleženci turnirjev, ki potekajo enkrat mesečno, med seboj lahko pomerijo v disciplinah moških, ženskih in mešanih dvojic, ter v disciplini posameznikov in posameznic, pri čemer lahko moški izbirajo med dvema kakovostnima kategorijama.

Turnirja lige BCC se tako lahko udeleži vsak badmintonski navdušenec in zagotovo bo poleg odličnih iger užival tudi v odličnem vzdušju ter dobri družbi, ki je tradicionalna spremljava vseh turnirjev. Poleg turnirjev lige BCC, sta v okviru Li-Ning lige vsakoletno organizirana tudi dve mednarodni tekmovanji – Zlata žogica Celja v februarju in Celje Open v mesecu oktobru.

Zanimanje mladih raste

V Badminton centru Celje so aktivni tudi pri delu z mladimi, predvsem po obdobju epidemije se je zanimanje mladih močno povečalo, tako da se za prihodnost badmintona v Celju ni potrebno bati, je še dodal Kelher.

Simon Valant, foto: Badminton center Celje