Barbara Fidel že šestič najboljša kegljačica v Sloveniji, celjski Lanteks najboljši klub


Včeraj so v Ljubljani podelili priznanja najboljšim slovenskim kegljačem v iztekajočem se letu. Laskavi naziv v ženski kategoriji je že šestič zapored prejela Celjanka Barbara Fidel, Kegljaški klub Lanteks Celje pa je prejel priznanje za najboljši klub.

26-letna Celjanka Barbara Fidel je v letošnji sezoni osvojila ekipno bronasto odličje na SP v Sarajevu in naslov zmagovalk evropske lige s celjsko ekipo Lanteksa v nemškem Bad Landensalzu. Osvojila je tudi naslov državne prvakinje v kombinaciji in bila najboljša ligaška igralka. Na drugo mesto v izboru za naj kegljačico se je uvrstila še ena članica celjskega kluba Brigita Strelec.

KK Lanteks Celje je prepričljivo osvojil naziv naj kluba. V absolutni kategoriji so zbrali 3574 točk, kar je za več kot 2000 več od drugouvrščenega Konstruktorja iz Maribora in tretjega Triglava Kranj. Naj kegljač leta 2011 je postal Cerkničan Mitja Gornik. Najboljša v starostni kategoriji do 23. leta sta Tara Hočevar (Brest) in Igor Ćosić (Konstruktor), najboljša v mladinski konkurenci pa Anja Dobravec (Litija) in Robin Ulaga (Proteus).

Več o podelitvi prizanj najboljšim kegljačem v novici na portalu SiOL

FOTO: Barbara Fidel je na SP v Sarajevu osvojila bronasto medaljo s slovensko reprezentanco. Ob njej je fizioterapevt Darko Ivelič (foto: osebni arhiv Barbare Fidel)

M.K.