Barcelona Celjanom prizadejala še deseti poraz med elito (video)


Rokometaši Celja so v 10. krogu rokometne Lige prvakov gostovali v Palau Blaugrani pri zasedbi Barcelone. Katalonci so se tudi tokrat izkazali kot prevelik zalogaj za Celjane, ki so še desetič v letošnji sezoni elitnega tekmovanja morali priznati premoč nasprotniku.

Barca : Celje Pivovarna Laško 39:30 (21:13)

Celje: Cokan 8, Ivanković 7, Janc 6, Krečič 3, Antonijević 2, Mazej 1, Marić 1, Žabić 1, Rakita 1

Zadnja evropska preizkušnja Celjanov v tem koledarskem letu je bila odločena že predčasno. Pivovarji so aktualnim španskim prvakom uspešno nudili odpor v uvodnih 10. minutah, nato pa so Katalonci, predvsem na račun obramb vratarja Gonzala Pereza de Vargasa in zadetkov hitrega Hampusa Wanneja, prestavili v višjo prestavo.

Švedski krilni igralec je do odmora zbral že pet zadetkov, zvezdniška zasedba Barcelone pa se je znašla v visokem vodstvu z osmimi goli prednosti (21:13). Varovanci Alema Toskića tako v nadaljevanju tekme niso več uspeli ogroziti prednost blaugrane, ki je slavila z 39:30.

Najboljši strelec obračuna je bil Francoz Melvyn Richardson (9 golov), v taboru Celja pa je bil z osmimi zadetki najbolj uspešen Tim Cokan, ki je po tekmi dejal:

”Moramo biti iskreni in si priznati, da je Barca v primerjavi z nami na povsem drugi ravni, kar je bilo danes dobro vidno. Uspeli smo se držati načrta, vendar žal to ni bilo dovolj.”

Omeniti velja tudi Mitjo Janca, ki je s 65 zadetki na 10 tekmah, letošnje leto zaključil na 2. mestu lestvice strelcev. Pred njim je le Emil Madsen, ki je dosegel 66 zadetkov.

Celjane do konca leta čakajo še trije obračuni. V okviru državnega prvenstva se bodo pomerili z Ormožem in Škofljico, v pokalu pa z Radovljico.

Preverite vrhunce s tekme med Barcelono in Celjem.

Lestvico zagotavlja Sofascore