Benjamin Verbič do konca sezone pri varšavski Legii


Benjamin Verbič, ki je pred dnevi z družino prebežal iz vojnih razmer v Kijevu, kjer igra za tamkajšnji Dinamo, in je nekaj dni treniral v matičnem klubu NK Celje, je razrešil svoj klubski status. Do konca sezone bo igral na Poljskem.

Benjamin Verbič je pred Dinamom iz Kijeva igral še za FC Koebenhavn in NK Celje. Za slovensko reprezentanco je zbral 38 nastopov in dosegel pet golov.

28-letni slovenski reprezentant iz Vojnika Benjamin Verbič bo kariero nadaljeval na Poljskem, pri varšavski Legii, potem ko je moral zaradi vojne v Ukrajini zapustiti Dinamo iz Kijeva. Kot nam je potrdil njegov agent Amir Ružnić, je Verbič z Legio iz Varšave zaenkrat sklenil pogodbo do konca junija. Kako se bo po tem datumu razvila kariera slovenskega reprezentanta iz Vojnika pa bo odvisno tudi od razmer v Ukrajini.

Kot so zapisali na spletni strani poljskega kluba, so pogovore z Verbičem začeli februarja, čeprav so se zanj zanimali tudi že prej. Z Verbičem v ekipi verjamejo, da se bo njihova krivulja v prvenstvu obrnila navzgor. Legia namreč v domačem prvenstvu trenutno zaseda šele 12. mesto v 18 članski prvi poljski ligi. Benjamina Verbiča so opisali kot tehnično dobrega igralca z odlično kontrolo žoge, ki se mu drugi igralci ne bojijo podajati. Poleg nogometnega znanja ima tudi izkušnje iz tujih lig ter evropskih tekmovanj, so poljaki polni hvale na račun Vojničana.

Tudi Benjamin Verbič je dejal, da je zelo zadovoljen s tem, kako se je glede na razmere vse skupaj razpletlo. Poudaril je, da je Legia odličen klub z bogato zgodovino, kateremu upa, da bo do konca sezone pomagal osvojiti pokal in igrati po najboljših močeh tudi v ligi. Verbič bo nosil številko 77.

B.S.