Bi kot prostovoljec pomagali pri organizaciji EuroBasketa v Celju?


Celje bo avgusta gostilo 3 pripravljalne tekme EuroBasketa. Zaigrale bodo Slovenija, Hrvaška in Španija. Gre za izjemen športni spektakel, ki pa bo zahteval veliko denarja in »pridnih« rok. Pri organizaciji dogodka lahko pomagate tudi vi!

Na eni izmed sej celjskega mestnega sveta je svetnica Brigita Čokl predlagala, da bi v organizacijo tega športnega dogodka vključili čim več brezposelnih Celjanov.

»Predlog na seji MOC je bil predvsem odziv na gospodarsko situacijo in brezposelnost v Celjski regiji. Predlog sem izrekla v premislek ostalim članom sveta, ki delujejo na različnih družbenih področjih,« nam je pojasnila Čoklova.

12 tisoč brezposelnih Celjanov, EuroBasket jih potrebuje le 150

Po zadnjih uradnih podatkih o brezposelnosti je bilo konec decembra 2012 pri Območni službi Celje prijavljenih 12.309 brezposelnih. Vodstvo EuroBasketa nam je pojasnilo, da bi v Celju potrebovali približno 150 ljudi.

Če vas delo zanima, bo v tem mesecu na njihovi spletni strani dostopna posebna prijavnica. Prijavite se lahko za sodelovanje pri promociji, medijih, akreditiranju, transportu, VIP-u, navijaških skupinah,… Več informacij in opis del dobite tukaj.

Večinoma bodo delali prostovoljci, nekatere pa bodo zaposlili

Večina del na EuroBasketu bo prostovoljne narave, torej za dobro voljo in brez plačila. Organizatorji obljubljajo, da boste dobili nekaj promocijskega materiala, poskrbljeno bo tudi za hrano. Nekaj ljudi pa bo za opravljeno dobilo tudi plačilo. Kolikšno bo, nam ni uspelo izvedeti.

»Organizacijski odbor EuroBasketa 2013 in mestne občine bodo določen kader za EuroBasket 2013 tudi zaposlile, vendar je to v domeni vodij posameznih področij pri EP 2013, d.o.o., oziroma občine/mestnega organizacijskega odbora,« nam je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi EuroBasketa 2013 Anže Blažič.

Zavod ponuja možnost subvencije za zaposlitev

Če se vrnemo k vključitvi brezposlenih v organizacijo, pa je smiselno tudi pojasnilo iz Zavoda za zaposlovanje, ki med drugim izvaja tudi programe subvencioniranega zaposlovanja.

»To pomeni, da delodajalci na podlagi javnega povabila lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki se težje zaposlijo. Subvencijo lahko pridobijo za zaposlitev brezposelnih, ki ustrezajo ciljnim skupinam javnega povabila in zahtevam prijavljenega prostega delovnega mesta, na katerem bo sklenjena subvencionirana zaposlitev,«nam je pojasnila Tanja Gerkšič iz Zavoda RS za zaposlovanje.

Možnosti torej so. Vprašanje je, ali kje obstaja interes izkoristiti jih in vsaj nekaterim brezposelnim na Celjskem ponuditi možnost, da delajo.

t: ŠK