Bleda predstava celjskih rokometašev na uvodnem derbiju (foto)


Državno rokometno prvenstvo se je v knežjem mestu pričelo spektakularno, in sicer z derbijem med Celjani in Trebanjci. Gostje iz Trebnjega so bili večji del tekme v vodstvu in so na koncu zasluženo vpisali dve točki.

Celje Pivovarna Laško : Trimo Trebnje 25:29 (11:15)

Janc in Cokan 5, Ivanković in Mazej 4, Dodić 3, Žabić 2, Milićević in Perić 1

Srečanje v mestu ob Savinji je na uvodu po pričakovanjih potekalo izredno izenačeno in enakovredno. Vendarle so se gostje iz Trebnjega v 18. minuti uspeli odlepiti na tri zadetke prednosti (6:9). Celjske krize ni prebrodila niti minuta odmora, ki jo je vzel trener Alem Toskić. Rokometaši Celja namreč niso dosegli zadetka kar dolgih devet minut (6:12).

Pivovarji so pred odmorom zmanjšali zaostanek in s tem poskrbeli za nekoliko boljše razpoloženje pred vstopom v drugi polčas (11:15). Celjani so se na začetku drugega dela igre približali na dva gola zaostanka (14:16), a so trebanjski levi znova pritisnili na plin in prednost povišali na +5 (15:20).

Rokometaši iz knežjega mesta nikakor niso uspeli ujeti pravega ritma, Trimo pa je še naprej vztrajal na varni rezultatski razdalji. Celjani so si privoščili preveč napak, da bi lahko spisali kakšen preobrat na uvodnem derbiju s Trebanjci, ki so zasluženo slavili s 25:29.

Celjski zasedbi sta največ preglavic povzročala vratar Aljoša Čudić, ki je zbral 11 obramb in Staš Slatinek Jovičič, ki je prispeval 7 zadetkov. V celjskem taboru sta bila strelsko najbolj razpoložena Mitja Janc in Tim Cokan.

Celjsko moštvo že v sredo čaka nova preizkušnja, ko bodo v okviru Lige prvakov gostovali na Danskem.

Fotogalerija: David Valant

Standings provided by Sofascore