Bo Zagreb Celjanom plačal odškodnino za obetavnega vratarja?

27. 06. 2017 14:28

Celjski rokometni kolektiv ima že nekaj časa uveljavljeno prakso, da nekatere svoje igralce, s ciljem, da pridobijo izkušnje, posodi v druge kolektive. Tako je bilo tudi z vratarjem Urhom Kastelicem, ki ne branil za mariborski Branik in nazadnje za madžarsko ekipo iz Segedina oz. Szegeda.

21-letnega vratarja je v svoje vrste zvabil zagrebški kolektiv, v Celju pa opozarjajo, da zanj še niso prejeli odškodnine. Zanimivo, da (znova) ne navajajo zneska … V Ekipi SN ugibajo o številki 30 evrskih tisočakov.

Tako pa so se o neprejeti (neznani) vsoti pridušali iz RKCPL:

RK Celje Pivovarna Laško še ni prejel odškodnine s strani RK Zagreba. Način odhoda je v nasprotju z vsemi načeli in načinom delovanja po katerem deluje celjski klub, oziroma naj bi delovali vsi športni klubi.

Urh Kastelic je imel z RK Celje Pivovarna Laško, oziroma še vedno ima, dokler ne bo zadoščeno pogojem prestopa, sklenjeno pogodbo še za naslednji dve sezoni. Ta vključuje odkupno klavzulo, na podlagi katere lahko igralec zamenja klub. Urh je bil v resnih načrtih celjskega kolektiva za prihodnje obdobje, kar mu je bilo tudi predstavljeno, tako s strani strokovnega vodstva kluba, kot s strani direktorja, pripravljeno je že imel stanovanje in vse ostalo za bivanje v Celju, a se je odločil, da gre v Zagreb. V RK Celje Pivovarna Laško smo bili o podpisu pogodbe Urha in Zagreba obveščeni preko medijev.

RK Celje Pivovarna Laško ima jasno strategijo, da v svojih vrstah ne želi proti volji zadrževati nikogar, ki ima željo, da zaradi napredka ali želje po denarju, zapusti njegove vrste, ter dosledno spoštuje zapisano v pogodbi. To dokazuje dejstvo, da po koncu letošnje sezone odhajajo rokometaši iz Celja v velike evropske klube (Kiel, Kielce, Brest Meškov…) ter da so bila vsa pogajanja konstuktivna in transparentna ter usklajena z vsemi stranmi.

Celjski klub ves čas posluje transparentno in enako deluje ob in na igriščih. Takšen način bomo zasledovali tudi v prihodnje. Ravno s tem namenom smo v četrtek sami kontaktirali RK Zagreb ter povprašali o objavljenem podpisu pogodbe z našim igralcem. Tam so nam podpis potrdili, denar pa naj bi nakazali v naslednjem tednu.

Na sliki prizor s klubskega rokometnega kampa na Debelem rtiču; foto: RKCPL.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 1,111 seconds.