Borbeni Celjani izgubili prvo tekmo lige prvakov na Danskem


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes s tekmo proti danskemu velikanu Aalborgu odprli letošnjo sezono rokometne lige prvakov. V polni Sparekassen Areni slavil z rezultatom 36:32.

V uvodu srečanja so nekoliko bolje začeli Celjani, ki so povedli z 2:1. Uvodna zadetka sta dosegla Strmljan, po dobri obrambi Gaberška pa še Žabić. Sledil odgovor gostiteljev pri katerih igra superzvezdnik Hansen. Najprej so povedli z dvema zadetkoma razlike, po nekaj uspešnih napadih pa so ob koncu desete minute vodili že z rezultatom 9:4. Domači so bili še naprej napadalni, njihova prednost pa je po dvajsetih minutah igre znašala šest zadetkov. Celjani so nato ob dobri obrambi izboljšali še učinkovitost v napadu in po golih Strmljana, Suholežnika in Vlaha, ki je bil uspešen v dveh zaporednih akcijah, zaostanek znižali na le dva zadetka. V prvem polčasu, ki so ga domači dobili z rezultatom 20:17, je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen kapetan Aleks Vlah.

Drugi del igre je z zadetkom odprl Matic Suholežnik, sledil pa je hiter odgovor Juula, ki je bil uspešen s krila. V peti minuti drugega polčasa so si prvo izključitev prislužili domači. Za dve minuti je moral na klop Nielsen, s sedmih metrov pa je zadel Marguč. Celjska enajstica je novo sedemmetrovko izkoristila tudi minuto kasneje, po desetih minutah nadaljevanja pa so varovanci Alema Toskića zaostajali le še za dva zadetka. Domači so nato ob podpori polne Sparekassen Arene nekoliko odločneje krenili v nadaljevanje in si v 50. minuti vnovič priigrali pet zadetkov prednosti. V zadnjo tretjino tekme so Celjani vstopili z zadetekom Martinovića, v naslednjem napadu je akcijo Aalborga z obrambo zaustavil Gaberšek, hiter protinapad pa je nato uspešno zaključil Mazej. Slednji je nato zadel še enkrat in zaostanek Celjanov le nekaj minut pred koncem znižal na dva zadetka. Domači so v zadnjih trenutkih dvoboja ponovno stopili na plin in do konca srečanja prednost podvojili ter vknjižili zmago s 36:32.

Celjani so z borbeno igro pripravili dober obet pred sredinim spektaklom v Zlatorogu, kamor v drugem krogu elitne lige prvakov prihaja nemški velikan Kiel.

Aalborg Handbold – RK Celje Pivovarna Laško 36:32 (20:17)

RK Celje Pivovarna Laško: Belkaied 4 obr., Gaberšek 2 obr.; Strmljan 5, Knez, Mazej 2, Cokan, Marguč 7/4, Ivanković 2, Janc, Muhović, Žabić 1, Mlakar, Vlah 8, Martinović 4, Suholežnik 3.

Izključitve: 10 minut
7m: 4/4

foto: RK CPL