Botolin dvakrat drugi na tekih v Ćupriji in Požarevcu


Član Kladivarja Vid Botolin se je minuli vikend udeležil dveh uličnih tekov v Srbiji, in sicer Ulične trke Ćuprija in Grand prixa Požarevac. V močni mednarodni konkurenci je na obeh tehih osvojil drugo mesto. Prav tako obakrat je zmagal Elzan Bibić.

Drugi vikend v oktobru se je v Celju zgodil tudi tradicionalni Tek celjskih knezov.

Celjski atlet Vid Botolin je minuli vikend odlično nastopal v Srbiji. Na močnih mednarodnih tekih v Ćupriji in Požarevcu je stopil na drugo stopničko ter tako le še potrdil odlično formo v letošnji sezoni. Tudi zmagovalec obeh tekov je bil obakrat isti, Srb Elzan Bibić.

6. Tek celjskih knezov

V drugem vikendu meseca oktobra je bil stadion AD Kladivar v znamenju 6. Teka celjskih knezov, ki ga organizira domači atletski klub. Teka so se udeležili tekači in tekačice vseh starosti. Nastopili so skoraj vsi atleti in atletinje AD Kladivar Celje in se na samem teku tudi dobro odrezali.

Najmlajši udeleženci so se preizkusili v teku na 400 m in 800 m na atletski stezi, starejši pa so se na daljših razdaljah podali na ulice Celja. Na 10 km sta slavila Urška Arzenšek (42:44) in Jan Kokalj (31:45), na 5 km razdalji pa Tia Tanja Živko (17:16) in Vid Botolin (14:30).