Brazilska reprezentantka in Američanka okrepili košarkarske državne prvakinje iz Celja


Ekipa celjskih košarkaric se je okrepila z dvema tujima košarkaricama. Z izkušeno brazilsko reprezentantko Isabelo Ramona, ki je s člansko brazilsko reprezentanco nastopila na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru in svetovnem prvenstvu 2014 v Turčiji, bo v sezoni 2021/2022 nastopala v dresu Cinkarne Celje ter z ameriško košarkarico Katrino Pardee, ki prihaja iz enega najbolj prestižnih košarkarskih programov v ameriški študentski NCAA ligi – univerze West Virginia, s katero se je leta 2018 prebila vse do zaključnega turnirja NCAA lige, dvakrat pa se ji je s to univerzo uspelo uvrstiti med 16 najboljših ekip najmočnejše divizije NCAA lige.

Isabela Ramona

Poleg nastopov na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu, je Isabela Ramona na panameriških igrah 2019 osvojila zlato odličje, na FIBA Ameriškem pokalu 2019 pa bronasto medaljo.

Za Brazilijo je leta 2020 igrala tudi na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki je bil v francoskem Bourgesu. Na mladinskem svetovnem prvenstvu do 19 let leta 2011 v Čilu je osvojila bronasto medaljo, na mladinskem svetovnem prvenstvu do 19 let leta 2013 pa je bila s povprečjem 18,2 točke prva strelka svetovnega prvenstva. Večino klubske kariere je prebila v rodni Braziliji, kjer trenutno s klubom Sampaio igra v končnici letošnjega brazilskega državnega prvenstva, igrala je tudi v Španiji (Valencija in Zamarat), Bolgariji (Montana) in na Portugalskem (Gdessa Barreiro).

Isabela Ramona, ŽKK Cinkarna Celje: “Zelo sem vesela, da bom v novi sezoni igrala v Celju. Komaj čakam, da spoznam nove soigralke in državo Slovenijo. Vem, da gre za klub z bogato tradicijo, zato bom storila vse, da ekipi maksimalno pomagam do dobrih iger in rezultatov v naslednji sezoni.”

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje, ki je v začetku tedna podaljšal pogodbo s celjskim klubom: “Igralsko in karakterno gre za igralko, ki ima izjemne kvalitete in lahko igra na več igralnih mestih. Je nepogrešljiv del brazilske reprezentance, s katero je v preteklosti dosegala odlične rezultate. Vesel sem, da smo uspeli najti nekoliko izkušenejšo igralko, ki bo lahko našim številnim mladim igralkam na poti njihovega razvoja v veliko pomoč in oporo.”

Katrina Pardee

23-letna Američanka Katrina Pardee (178 cm) poleg zgoraj omenjenega trenutno z brazilskim klubom Sampaio igra končnico brazilskega državnega prvenstva, v lanski sezoni je bila z bolivijskim klubom CARL AZ najboljša strelka (26,3 točk na tekmo) na južnoameriškem klubskem prvenstvu.

Na univerzi West Virginia je najboljša izvajalka prostih metov vseh časov, odlikuje pa jo predvsem izjemno natančen met za tri točke, ki je bil v vseh njenih dosedanjih sezonah krepko nad 40 odstotki.

Katrina Pardee, ŽKK Cinkarna Celje: “Izjemno se veselim prihoda v Celje in Slovenijo. Komaj čakam, da spoznam moje nove soigralke in strokovni štab. Pričakujem zahtevno sezono, vendar verjamem, da se bomo ob koncu sezone veselili novih lovorik.”

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Po odhodu lanskoletne kapetanke Snežane Bogičević smo zamenjavo zanjo našli v Katrini Pardee, ki ima za seboj uspešno NCAA kariero na zelo ugledni univerzi, prav tako pa je bila uspešna v svoji prvi sezoni izven meja Združenih držav Amerike. Prepričan sem, da bo našim mladim igralkam v veliko pomoč ter da se bo dobro vklopila v našo sredino.”

foto: ŽKK Cinkarna Celje